Фондът за дялови инвестиции изрази своята подкрепа към иновативния български

...
Фондът за дялови инвестиции изрази своята подкрепа към иновативния български
Коментари Харесай

Иновейшън Кепитъл отпуска финансиране на NEXT BASKET

Фондът за дялови вложения изрази своята поддръжка към новаторския български стартъп, като го финансира единствено седмици преди започването на активността на платформата му на българския пазар
 

, български стартъп, който притегля вниманието с нововъведенията си в електронната търговия, получава финансиране от Иновейшън Кепитъл. Това финансиране идва откакто компанията сграбчи влиятелната премия " Start-up на годината " в състезанието „ Компания на годината 2023 “ единствено преди няколко дни.

От основаването си през 2022 година до през днешния ден, NEXT BASKET се разраства с помощта на своята визия и тактика, която цели да революционизира електронната търговия освен в България, само че и на световно равнище. “Впечатляващото в NEXT BASKET е размахът, с който ръководството й работи и бързите темпове, с които минават през началните трудности. Платформата взе участие интензивно в идната вълна от компании, които вършат достъпа до електронна търговия за елементарния търговец по-лесен и на ниска цена “, разясняват от Иновейшън Кепитъл.

Основният фокус на NEXT BASKET е да обезпечи на онлайн търговците не просто общоприетоо SaaS решение, а да им предложи опцията да се съсредоточат върху основаването и продажбата на своите артикули. Компанията дава на своите клиенти пълноценна 360-градусова инфраструктура и спомагателни услуги за е-търговия, които оказват помощ за разширението на техния бизнес.

" Изключително горди сме от заема на доверие, който Иновейшън Кепитъл ни гласоподава “, изрази своята признателност маг. инж. Евгени Йорданов, Главен изпълнителен шеф в NEXT BASKET. " Финансирането, което получихме, е показателно за доверието в нашето амбициозно начинание и идва, както в следствие от напъните на нашия създател и визионер господин Борислав Малинов, по този начин и с помощта на работата на целия ни екип. Винаги съм казвал, че екипът стои зад всичко - ние сме си сложили за цел да революционизираме метода, по който действа електронната търговия и не обещаваме неща, които не можем да осъществим “.

Този заем на доверие от страна на фонда за дялови вложения идва седмици преди формалното пускане на софтуерната платформа на NEXT BASKET в България. Компанията също по този начин има амбициозни проекти за бъдещо развиване и интернационална агресия, които включват създаването на цялостна капиталова тактика и интензивно търсене на спомагателни вложители.

 
За NEXT BASKET
NEXT BASKET е новаторски 360-градусов бизнес модел за ръководство на електронни магазини. Неговата екосистема включва 5 в 1 решения в помощ на e-търговците, като софтуерна платформа от ново потомство, интегрирана ERP система, фулфилмънт складов програмен продукт, лични складови пространства и 125 платени и безвъзмездни услуги за цифров маркетинг и онлайн бизнес. Българският стартъп е учреден през 2022 година и все още има над 70 чиновници. Официалният старт на продажбитесе чака през месец юли тази година.

 
За ИНОВЕЙШЪН КЕПИТЪЛ
„ Иновейшън Кепитъл “ АД е фонд управител, ръководещ фонд за рисков капитал в размер на 21,1 милиона евро за дялово и квази-дялово финансиране. Избран е от Фонд на фондовете („ ФМФИБ “ ЕАД) да ръководи запас от 19.3 млн. евро по Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “, съфинансирана от Европейския фонд за районно развиване и спомагателен капитал от самостоятелни частни вложители в размер на 1.8 млн. евро.

 
За ФОНД НА ФОНДОВЕТЕ
Основната активност на Фонд на фондовете е структурирането и ръководството на финансови принадлежности, съфинансирани от европейските структурни и капиталови фондове, през програмния интервал 2014-2020. Дружеството ръководи обществен запас в размер над 660 милиона евро и предлага на българския пазар необятен диапазон от артикули за финансовия бранш, в това число гаранции, фондове за дялово вложение и редица други.

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР