Фондът за дялови инвестиции Empower Capital, който управлява средства по

...
Фондът за дялови инвестиции Empower Capital, който управлява средства по
Коментари Харесай

Втори успешен екзит за фонда Емпауър Кепитъл

Фондът за дялови вложения Empower Capital, който ръководи средства по стратегия JEREMIE и българската капиталовата компания " Юнийда индъстрис " съумяха да осъществят инвестицията си в “Кремио " АД в края на 2017 година

Cremio (Кремио има марката “My Day ”) е водещ производител на артикули за разтрошаване и за готвене на растителна основа, и на млечни артикули за Южна и Източна Европа, с експорт в над 20 страни. Компанията е неоспорим водач в производството и дистрибуцията, и единствен производител за страната на артикули за разтрошаване и за готвене на растителна основа. Купувач е мажоритарният притежател на компанията – Global Cream Investments. Цената на договорката не беше оповестена.



Инвестицията на Empower Capital и Uneeda Industries в Кремио през май 2015 година подкрепя експанзията на компанията на съществуващите и на нови пазари. Оборотът на Кремио АД се усилва с 12% през 2016 и с още 25% през 2017 година, като сега сдружението създава и изнася разнообразна гама от артикули във все по-големи размери и над половината от продажбите се осъществят в чужбина.

Това е втори сполучлив излаз за фонда Емпауър Кепитъл, след продажбата на каузи му в Сити Клиник на Acibadem, международен водач в региона на болничното лекуване и опазването на здравето, част от Групата IHH Healthcare Berhad, под чиито надзор действат повече от 20 лечебни заведения в три страни. Сделката включи и придобиването на болница Токуда, като в следствие от това, беше основан най-големият оператор в опазването на здравето в България, с 4 лечебни заведения, разполагащи със 750 кревати и 4 медицински центъра.

Empower Capital са вложили в още 3 компании в интервала от края на 2014 до края на 2017 година.

Публикацията е осъществена благодарение на Оперативна стратегия " Развитие на конкурентоспособността на българската стопанска система 2007-2013г. ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за районно развиване и от националния бюджет. Съдържанието на обявата е отговорност само на EMPOWER Capital Fund Coöperatief U.A. и по никакъв метод не отразява позицията на Европейския съюз.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР