Фондът за децата Герои осигурява стипендии от 500 лв. месечно/

...
Фондът за децата Герои осигурява стипендии от 500 лв. месечно/
Коментари Харесай

Стефан Вълдобрев, Орлин Павлов и други пеят благотворително в подкрепа на деца, загубили родителите си от Ковид

Фондът за децата Герои обезпечава стипендии от 500 лева месечно/ 6000 лева годишно на децата на лекари, медици и учители, умряли от Ковид-19, до момента в който извършват професионалната си задача.

Фондът беше основан в разгара на втората вълна на пандемията през 2020 година, когато десетки лекари, медици и учители изгубиха живота си.

Стипендиите са признателност за жертвата на родителите. " Материалното не може да е разтуха, само че е нужна поддръжка за фамилиите. С тези средства желаеме да помогнем на децата им да продължат да се развиват и образоват ", пишат уредниците.

За втора поредна година ще има такова събитие. Във фонда сега са включени 25 деца на медици и учители, които са умряли от Ковид. Децата получават стипендии от по 500 лева на месец към този момент три години. Най-малкото дете във фонда е на 6 години, най-голямото ще приключи учебно заведение през май. Целта на програмата е да обезпечи поддръжка за децата до довеждане докрай на междинното им обучение. Парите за стипендии се обезпечават напълно от дарения. Вмомента обаче са набрани едвам една трета от нужните за идната година средства.



Всички реализатори в концерта вземат участие благотворително, а домакините дават сцената си също безплатно.

Може да видите, както и истории на децата и във.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР