Фондът, поддържан от Леонардо Ди Каприо, обещава 5 милиона долара

...
Фондът, поддържан от Леонардо Ди Каприо, обещава 5 милиона долара
Коментари Харесай

Лео Ди Каприо дава 5 млн. долара за борба с пожарите в Амазония

Фондът, поддържан от Леонардо Ди Каприо, дава обещание 5 милиона $ помощ за битка с амазонските пожари, заяви „ Фокс Нюз “.

Леонардо Ди Каприо се причисли към други филантропи, като даде обещание 5 милиона $ посредством своята екологична фондация, с цел да помогне на Амазонка, защото в района не престават да горят пагубни пожари.

44-годишният артист разгласи през вчерашния ден, че Earth Alliance, организация, която той образува предишния месец със брачната половинка на Стив Джобс – Лорън Пауъл и Брайън Шет, е основал ексклузивен горски фонд за Амазонка.

В допълнение към обещанието си за 5 милиона $, алиансът също търси дарения за подкрепяне на възобновяване на бразилската тропическа гора, която деятелите назовават „ белите дробове на планетата “.

Ди Каприо съобщи, че фондът ще “съсредоточи сериозни запаси ” за коренните и локалните общности, работещи за отбрана на Амазонка против появяването на диви пожари.

Средствата ще бъдат разпределени сред пет локални групи, работещи за битка с казуса: Instituto Associacao Floresta Protegida, Координация на коренните организации на бразилската Амазонка, Instituto Kabu, Instituto Raoni и Instituto Socioambiental.

Близо 40 000 пожара унищожават тропическите гори на Амазонка в Бразилия, най-новото огнище в сезона на свръхактивни пожари, които тази година са изгорили 1330 квадратни благи от тропическите гори. Бразилските федерални специалисти регистрират рекорден брой пожари в цялата страна през тази година.

Природозащитниците допускат, че доста от амазонските пожари в началото са били провокирани поради дърводобива и от животновъди, употребяващи способ, прочут като “нарязване и изгаряне ”, с цел да освободят земя за селскостопански действия.

Звездата от „ Титаник ” и „ Имало едно време в Холивуд “ е корав бранител на околната среда и интензивно употребява обществените медии, с цел да сигнализира за последствията от изменението на климата. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР