Фондът на фондовете отвори заявленията за участие в процедурата за

...
Фондът на фондовете отвори заявленията за участие в процедурата за
Коментари Харесай

Двама са кандидатите да управляват 20 млн. лева от Фонда на фондовете

Фондът на фондовете отвори заявките за присъединяване в процедурата за избор на финансови медиатори по един от гаранционните си артикули. Става въпрос за социална поръчка "Изпълнение на финансов инструмент - Портфейлна гаранция с таван на загубите за микрокредитиране ". Тя е финансирана със средства по Оперативна стратегия "Развитие на човешките запаси " 2014-2020 (ОПРЧР), съфинансирана със средства от Европейския обществен фонд. В избрания от възложителя период са получени заявки за присъединяване по всички 8 обособени позиции, прецизираха от Фонда на фондовете.
Портфейлната гаранция ще покрива до 80% от кредитния риск на финансовия медиатор по всеки микрокредит, включен в обезпечения портфейл, до постигане на тавана на загуби на равнище портфейл. Микрокредитите, които ще се дават, ще са ориентирани към започващи предприятия (включително на лица от уязвими групи: безработни повече от 6 месеца, младежи на възраст до 29 година, включително и лица с увреждания) и обществени предприятия.
Със средствата ще се финансират действия, свързани с придобиване на материални и нематериални активи; работен капитал по отношение на развиване или разширение на активността на предприятието или на самонаетото лице; развиване и повишение на уменията на служащи и чиновници, или на бизнесмена при положение на независима претовареност.
Бюджетът на финансовия инструмент възлиза на 20 млн. лева, а предстоящата обща сума на микрокредитите за крайни получатели е 100 млн. лева. Максималният размер на заем, който може да бъде възложен на позволен краен адресат е 97 791 лева или 50 000 евро.
Заявления за присъединяване бяха подадени от "Кредит плюс " ООД – по обособени позиции 1, 2 и 3, както и от УниКредит Булбанк АД - по обособени позиции 4, 5, 6, 7 и 8.
Предстои разглеждане на заявките, след което ще бъдат изпратени предложения за подаване на първични предложения на отговарящите на изискванията претенденти.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР