Фонд Земеделие е изплатил близо 23.7 млн. лв помощи за

...
Фонд Земеделие е изплатил близо 23.7 млн. лв помощи за
Коментари Харесай

Фонд "Земеделие" изплати 23.7 млн. лв помощи за животновъдство

Фонд " Земеделие " е изплатил близо 23.7 млн. лева помощи за отглеждане на животни по схемата de minimis. Това оповестиха от институцията във вторник. Средствата са разграничени всред близо 14 хиляди аграрни стопани, които отглеждат крави, биволи, овце и кози.

Субсидиите по схемата de minimis се обезпечават от държавния бюджет и се ползват при спешни обстановки на пазара или при други случаи, в които страната реши, че е належащо в допълнение подкрепяне. Всеки претендент може да получи до 25 хиляди евро за период от три икономически години.

Средствата за животновъдите бяха гласувани от Управителния съвет на фонда през юли като оптималната позволена сума бе 26.3 млн. лева В края на месеца тогава са били платени дотациите за над 13 700 производителя, а за още 200 се е наложила спомагателна административна инспекция, излиза наяве от известието на фонда.

Помощта de minimis е ориентирана към стопани, които са били възможни за подкрепяне по директните заплащания през 2018 година и са кандидатствали за този вид дотации и през актуалната. Към тях има условие и за най-малък брой отглеждани животни. Подпомагането е разпределено до 40 лева за крави и биволи и 15 лева за овце и кози. Сумата обаче понижава двойно за по-големите стопани съгласно избраните от фонда правила за подкрепяне.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР