Фонд Социална закрила“ ще финансира 84 проекта за подобряване на

...
Фонд Социална закрила“ ще финансира 84 проекта за подобряване на
Коментари Харесай

Фонд `Социална закрила` ще финансира 84 проекта за подобряване на качеството на социалните услуги

Фонд „ Социална протекция “ ще финансира 84 плана за възстановяване на качеството на обществените услуги. Решението е взето на съвещание на Управителния съвет на фонда през днешния ден. Планирани са ремонтни действия, съоръжение и обзавеждане на материалната база. Общата стойност на утвърдените планове е 2 105 896 лева От тях 69 са на общински администрации и 15 са на снабдители на обществени услуги.

Проектите целят построяването на центрове и комплекси за даване на обществени услуги в общността, възстановяване на изискванията на живот на хората, настанени в профилирани институции за даване на обществени услуги, както и възстановяване на тяхната материална база. Планирано е закупуването на съоръжение и обзавеждане, както и осъществяване на по-малък размер ремонтни действия, които не попадат в различен тип донорски стратегии.

Управителният съвет на Фонд „ Социална протекция “ утвърди и 25 планови оферти за даване на обществени услуги и за образуване и осъществяване на мероприятия, ориентирани към консуматори на услугите. Тяхната стойност е 272 000 лева Одобрените планове са за откриване и развиване на новаторски обществени услуги в общността. Бенефициентите са най-вече деца и възрастни хора с увреждания, както и деца в риск.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР