Фонд “Обединени срещу COVID-19 ще разпредели над 800 000 лева

...
Фонд “Обединени срещу COVID-19 ще разпредели над 800 000 лева
Коментари Харесай

Херо Мустафа: Българските медици и доброволци показват забележителна сила

Фонд “Обединени против COVID-19 ” ще разпредели над 800 000 лв. за битка с рецесията към локални лечебни заведения, читалища, цивилен организации и обществени предприятия в цялата страна. По този мотив американският дипломат Херо Мустафа съобщи, че българските медицински експерти и доброволци от разнообразни общности демонстрират забележителна мощ и резистентност в този сложен интервал.

Инициативата „ Обединени против COVID-19 “ има за цел да даде на тези герои нужната поддръжка, съобщи дипломат Мустафа и означи, че посолството на Съединени американски щати с горделивост си партнира с Фондация „ Америка за България “, Американската комерсиална камара и Българския дарителски конгрес в тази самодейност.



Фондът, в който към този момент дарения са създали 21 компании, фондации и физически лица, е основан за поддръжка на локални общности в България , потърпевши от рецесията с ковид.

За средства от „ Обединени против COVID-19 “ могат да аплайват лечебни заведения, цивилен организации, читалища и обществени предприятия от цяла България. За задачата те би трябвало да попълнят електронен формуляр, наличен на особено основания интернет уебсайт: www.United4BG.org. Крайният период за подаване на документи за първия кръг на финансиране на планове е 16 април 2020 година

Фондът ще финансира начинания в поддръжка на наранени от рецесията уязвими групи хора - медицински личен състав, хора с увреждания, възрастни, деца и младежи, малцинства, бездомни, безработни, самотни родители и други

„ Тази рецесия показва силата на инициативността, дарителството и единството. Сговорна тайфа планина повдига. Фондът сплотява напъните на нашите организации и оказва помощ по-точно да се насочим към най-неотложните потребности “, показва от своя страна президентът на Фондация „ Америка за България “ Нанси Шилър.

Според Красимира Величкова, шеф на Българския дарителски конгрес, България доста пъти е показвала, че може да се сплотява и да прави положително. " Нашите организации структурираха фонда по този начин, че той да работи бързо, дейно и транспарантно, а поддръжката ни е ориентирана към най-нуждаещите се в тази изключителна обстановка ", споделя още Величкова.

" Сигурни сме, че единствено с координирани старания, навременни ограничения и положителна връзка ще преодолеем рецесията “, споделя от своя страна изпълнителният шеф на Американската комерсиална камара в България Петър Иванов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР