Фонд “Обединени срещу COVID-19” приключи дейността си на 31 май

...
Фонд “Обединени срещу COVID-19” приключи дейността си на 31 май
Коментари Харесай

Фонд “Обединени срещу Covid-19” помогна в близо 300 селища в България

Фонд “Обединени против COVID-19” завърши активността си на 31 май 2020 година, откакто оказа помощ на към 700 000 индивида в потребност в близо 300 обитаеми места в България. В рамките единствено на месец и половина бяха събрани, разпределени, а в огромната си част и усвоени 1 006 475 лева, дарени от 44 компании, фондации и физически лица.

Проведоха се два кръга за набиране на планове за финансиране. Постъпиха 693 кандидатури. Най-много – 303, бяха от неправителствени организации, следвани от 110 общини и 100 читалища. Нужда от финансиране оповестиха също 55 лечебни заведения и 26 други лечебни заведения. Най-активни бяха претендентите от дребни градове.

Бяха утвърдени плановете на 112 лечебни заведения, неправителствени организации, общини, читалища, учебни заведения, микро и дребни компании с хрумвания за обществена поддръжка на засегнатите от рецесията хора. Много от тях предложиха начинания с районен обсег, което разшири териториалното покритие на фонда до съвсем 300 селища в страната.

Финансираните претенденти демонстрираха същински възторг и готовност на силите, впечатляващо добра организация и бързина при осъществяването на плануваните действия. Повечето съумяха да се оправят за няколко седмици и към този момент регистрираха свършеното. Отделни планове не престават до есента на тази година.

Отпуснатата оптималната сума за един план е 10 000 лева С тези пари се обезпечават здравна инсталация, съоръжение и защитни средства, нужни за обслужване на пациенти с ковид, а също по този начин хранителни артикули, медикаменти и защитни средства за самотни възрастни хора, заболели, деца, безработни, небогати и други уязвими групи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР