Фонд “Научни изследвания“ откри конкурс за финансиране на фундаментални научни

...
Фонд “Научни изследвания“ откри конкурс за финансиране на фундаментални научни
Коментари Харесай

Научният фонд ще финансира изследвания за Covid-19

Фонд “Научни проучвания “ откри конкурс за финансиране на фундаментални научни проучвания по публични провокации, свързани с пандемията от Covid-19. Тематиката на състезанието и периодите за неговото осъществяване са съобразени с нуждата от осъществяване на научни проучвания в съкратени периоди за решение на медико-биологичните и социално-икономическите проблеми, подбудени от пандемията.

Целта на процедурата е да насърчи осъществяване на качествени фундаментални научни проучвания и приемане на високи научни достижения, както и на качествени ориентирани фундаментални научни проучвания, обвързани с публични провокации, свързани с пандемията от Covid-19. Общият бюджет на състезанието е 1 800 000 лева, от които 1 560 000 лева за тематично направление 1. Медико-биологични проучвания (с оптималната сума за всеки обособен план до 300 000 лева.) и 240 000 лева за тематично направление 2. Социални, стопански и просветителни аспекти на пандемията COVID-19 (с оптималната сума за всеки обособен план до 60 000 лева.). Проектите следва да бъдат с дълготрайност до 24 месеца, а научните колективи могат да аплайват до 23.06.2020 година по електронен път.

Тематичните посоки, в които ще бъдат финансирани проучвания, избрани с решение на Изпълнителния съвет на ФНИ, са:

1. Медико-биологични проблеми . Проектните оферти би трябвало да включват една или повече от следните тематики:

- Биологични и биомедицински проучвания на SARS-CoV2, в това число структурата и организацията на вируса, метода му на навлизане в организма и клетките и механизми на вътреклетъчно предаване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР