Фонд на фондовете започва подготовката на нов продукт за финансиране

...
Фонд на фондовете започва подготовката на нов продукт за финансиране
Коментари Харесай

Фонд на фондовете започва пазарни консултации за кредити за по-малки и средни фирми

Фонд на фондовете стартира подготовката на нов артикул за финансиране на дребния бизнес.

Първият стадий е провеждането на пазарни съвещания, които имат за цел да се реализира оптимална конструкция на продукта. Като се базира на опциите за даване на средства за шерване на риска и дефинира параметрите на финансовия инструмент, Фонд на фондовете ще разпознава актуалните потребности на пазара и евентуалните финансови медиатори.

Средствата са обезпечени по Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ 2014 – 2020 (ОПИК), съфинансирана със средства от Европейските структурни и капиталови фондове. Процедурата ще е в сходство с задачите на ОПИК и особеностите на целевата група. Прилагането на инструмента ще облекчи компликациите, изпитвани от предприятията при търсене на налично като цена финансиране, обвързвано с равнището на риск, на което ги дефинират банките. От Фонда имат вяра, че това ще способства за възстановяване на достъпа на фирмите до външно финансиране при преференциални условия.

Бюджетът на инструмента е 29 млн. лева и ще поддържа нов портфейл от заеми в размер на 41 млн. лева, при които до 70% от всеки заем ще се финансира от Фонд на фондовете.

Конкретните параметри на заемите ще бъдат избрани след привършване на пазарните съвещания. Финансирането е уместно за подкрепяне закупуването на машини, съоръжение, коли, както и лизинги, оборотни средства и други

Консултациите се организират от 21 ноември 2019 година до 12 декември 2019 година (включително). Заинтересованите лица биха могли да изразят предпочитание за присъединяване на телефонен номер: +3592 801 40 50 или на е-поща: [email protected]

След привършване на консултациите резултатите от тях ще бъдат систематизирани и оповестени в отчет, който ще бъде оповестен на страницата на Фонд на фондовете.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР