Фонд на фондовете стартира процедура за избор на мениджър на

...
Фонд на фондовете стартира процедура за избор на мениджър на
Коментари Харесай

Фонд на фондовете търси мениджър за управление на 38.5 млн. евро

Фонд на фондовете започва процедура за избор на управител на Фонд Мецанин/Растеж (ФМР), който ще ръководи обществени средства от 38.5 млн. евро по Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ 2014-2020, съфинансирана от Европейския фонд за районно развиване. Инструментът ще притегли и в допълнение частно финансиране от най-малко 16.5 млн. евро.

ФМР ще поддържа развиването на конкурентоспособността на българските дребни и междинни предприятия (МСП) в зрял стадий на развиване. Чрез него ще се обезпечи достъп до различно финансиране за МСП с капацитет за напредък и с проекти за разширение и възстановяване на активността, нахлуване на нови пазари, както и създаването на нови артикули и услуги. Размерът на вложенията във всяко дружество ще бъде в диапазон от 2.5 млн. до 7 млн. евро.

Прилагането на финансовия инструмент ще докара до увеличение на продуктивността и капацитета за експорт на българските МСП. Наред с бизнес задачите, инструментът ще бъде ориентиран и към развиването на управническия потенциал и корпоративното ръководство на финансираните предприятия.

Подкрепата от ФМР ще се реализира под формата на дялови и квази-дялови вложения, основна част от които ще бъде предоставена под формата на мецанин финансиране.

Мецанинът е форма на квази-дялова инвестиция, попадаща сред финансовото и дългово финансиране. В общия случай, то дава опция на предприятията да привлекат рисково финансиране, без това наложително да води до прекачване на значителен дял в тяхната благосъстоятелност на новия вложител.

Инвестиционният интервал на ФМР е 5 години при период на фонда от 10 години с опция за удължение до две години.

За спомагателна информация и въпроси по отношение на оповестената процедура, може да се свържете с екипа на Фонд на фондовете на тел. +359 2 801 40 50 или на e-mail: [email protected]. Цялата информация за процедурата можете да видите ТУК

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР