Фонд на фондовете (ФнФ) започна процедура за избор на финансов

...
Фонд на фондовете (ФнФ) започна процедура за избор на финансов
Коментари Харесай

Фонд на фондовете стартира процедура за избор на мениджър на Фонд за технологичен трансфер

Фонд на фондовете (ФнФ) стартира процедура за избор на финансов медиатор за ръководството на Фонд за софтуерен трансфер (ФТТ). Инструментът е подсилен със средства от Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност " 2014-2020, съфинансирана от Европейския фонд за районно развиване.
Предоставеният обществен запас е в размер на 56.3 млн. лева Очаква се чрез привлеченото в допълнение съфинансиране от частни вложители общата сума да доближи 75.5 млн. лева
Фондът за софтуерен трансфер съставлява характерен финансов инструмент, който ще обезпечава дялови и квази-дялови вложения, за подкрепяне на прехвърлянето на технологии в България в съдействие с научно-изследователски организации.

Целта на Фонда е да спомогне за реализиране на връзка сред просвета и бизнес, посредством основаване на удобна среда за развиване на нововъведенията, произхождащи от университети, софтуерни паркове, научни лаборатории и други звена по пътя им към комерсиализация на резултатите. ФТТ ще основава положителни практики в областта на вложенията в развойна активност.
Структурата на финансовия инструмент изисква да бъде осъществен с фокус върху вложенията за развиване на капацитета в следните четири тематични области на Иновационната тактика за умна специализация 2014-2020 година:
• мехатроника и чисти технологии;
• информатика и осведомителни и информационни технологии;
• индустрия за здравословен живот и биотехнологии;
• нови технологии в изобретателни и рекреативни промишлености.
След извършените пазарни съвещания и поради рекомендациите на участниците в тях, ФТТ е структуриран като един капиталов фонд разграничен на два под-фонда, както следва:
Под-фонд „ Ранен стадий ", с бюджет от 4.9 млн. лева до най-много 9.8 млн. лева от ангажирания запас на Фонд на фондовете. Той ще е ориентиран към обезпечаване на поддръжка на започващи предприятия, главно за доказване на идея, на стадий ускорение и начален етап; самостоятелните вложения могат да бъдат от 30 хиляди лева до 391 хиляди лева

Под-фонд „ Комерсиализация ", с остатъка от ресурса е ориентиран в поддръжка на предприятия, които вкарват иновация и/или влагат в масовизацията и в развиването на продажбите на нов продукт/услуга; самостоятелните вложения са с оптимален размер от 5.9 млн. лева, само че могат да доближат до 10 млн. лева при стимулирано искане от страна на определения фонд управител.
Допустимите за поддръжка бизнеси обгръщат, както новосъздадени, дребни и междинни, по този начин и огромни предприятия.
Срокът на Фонда за софтуерен трансфер ще е с интервал от 10 година, с опция за удължение до 2 година
При избора на фонд управител, който ще ръководи ФТТ, съществени условия ще са опитът в дялови вложения, както в съдействие с научно-изследователски организации, по този начин и в новаторски предприятия. От медиатора се чака да предложи висока експертност на екипа, съчетаваща проучвателен опит и капиталова процедура.

Кандидатите за фонд мениджъри могат да подават предложения в офиса на Фонд на фондовете в период до 19.12.2019 година
Процедурата за присъединяване, както и съответните документи, могат да бъдат открити на следния адрес: http://www.fmfib.bg/bg/buyer/procedure/49

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР