Фонд Култура към Министерството на културата вероятно ще бъде преструктуриран,

...
Фонд Култура към Министерството на културата вероятно ще бъде преструктуриран,
Коментари Харесай

Министерство на културата обеща да помага и на независимите творци

Фонд " Култура " към Министерството на културата евентуално ще бъде преструктуриран, с цел да подкрепи самостоятелният креативен бранш, който пострада тежко от антивирусните ограничения на държавното управление.

За това са се разбрали представители на самостоятелните културни организации и създатели и министърът Боил Банов. Във вторник те се срещнаха за повторно виртуално, с цел да обсъдят ограниченията за подкрепяне на създателите и организациите, които не получават финансиране от страната. До три дни ведомството би трябвало да показа и предложенията си по какъв начин да се финансират специфичните стратегии за самостоятелния бранш, както и съответни стратегии за това.

Разговорите за търсене на решение за подкрепяне на самостоятелните културни организации и създатели се водят от предходната седмица, а в това време във фейсбук стартира акция в поддръжка на самостоятелния културен бранш, в която се включиха редица създатели.



Допълнителните средства може да се обезпечат от бюджета, както и от преструктуриране на европейските стратегии. Заради рецесията, провокирана от разпространяването на ковид, Европейската комисия разреши неусвоени средства от европейските стратегии да се употребяват за справяне с последствията от антивирусните ограничения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР