Фонд Активни граждани България“ обявява конкурс за отпускане на стипендии

...
Фонд Активни граждани България“ обявява конкурс за отпускане на стипендии
Коментари Харесай

Стартира стипендиантска програма за студенти роми, изучаващи медицински специалности

Фонд „ Активни жители България “ афишира конкурс за разпределяне на стипендии на студенти от ромски генезис, учещи здравни специалности, за академичната 2022/2023 година

„ Стипендиантска стратегия за студенти от ромски генезис, учещи здравни специалности “ се ръководи от Фондация „ Тръст за обществена опция “, в качеството й на сътрудник на Оператора на Фонд „ Активни жители България “.

Фонд „ Активни жители България “ се извършва в границите на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014–2021 година, финансиран от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия, в 15 страни членки на Европейския съюз в Централна и Южна Европа и балтийските страни. Основната цел на Фонд „ Активни жители България “ е „ укрепнало гражданско общество, дейни жители и овластени уязвими групи “.

Целта на стипендиантската стратегия е съставяне на общественост от експерти в областта на опазването на здравето, стимулирани и готови да способстват за решаването на здравните проблеми в ромската общественост и с капацитета да се трансфорат в значими ролеви модели за младежите от ромски генезис.

Стипендиантската стратегия започва през академичната 2018/2019 година и е с дълготрайност от шест години. В рамките на състезанието за академичната 2022/2023 година се възнамерява да бъдат предоставени показателен брой от 10 стипендии, всяка от които на стойност сред 2350 евро и 2650 евро, според от изучаваната компетентност.

Крайният период за подаване на документи за състезанието за академичната 2022/2023 година е понеделник, 31 октомври 2022 година, 18:00 ч.

Пълен текст на Обявлението за състезанието и Насоките за кандидатстване, както и на всички нужни заявки и мостри можете да намерите на.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР