Фолксваген явно е решил да строи новия си завод в

...
Фолксваген явно е решил да строи новия си завод в
Коментари Харесай

Турският "Пасат" идва, "Фолксваген" подписва договор следващата седмица

" Фолксваген " очевидно е решил да строи новия си цех в Турция. Източници, близки до концерна, настояват, че договорите може би ще се подпишат още идната седмица. В Турция считат, че гигантската инвестиция им е в забрадка вързана, написа " Дойче веле ".

Решението за построяването на нов цех на " Фолксваген " в Турция към този момент е взето, оповестява организация " Ройтерс ", базирайки се на немския вестник " Франкфуртер алгемайне цайтунг " (ФАЦ). Според тази вест надзорният съвет на концерна към този момент е одобрил инвестицията, като решението може да влезе в действие всеки миг, а договорите могат да бъдат подписани още идната седмица. (Пълният текст на материала на ФАЦ е наличен в платената онлайн версия на вестника - бел. ред.)

ФАЦ се базира на вътрешни източници в концерна и написа, че остава да се уточнят някои последни детайлности от контракта, в това число някои данъчни въпроси. За тези детайлности неотдавна разговаряха шефът на концерна Херберт Дийс и турският президент Реджеп Тайип Ердоган. Източникът на вестника споделил буквално: " Намираме се на последната права, в този момент единствено остава да доизгладим контракта. "

Очаква се надзорният съвет на " Фолксваген " да разиска тематиката и на съвещанието си в петък (27 септември), само че откакто контрольорите на концерна към този момент са удостоверили решението, идната седмица евентуално ще бъдат изпълнени последните нужни условия и договорът ще бъде подписан, написа ФАЦ.

" Инвестицията е 100% сигурна "

Според вестника и турската страна е сигурна, че договорът ще бъде подписан напълно скоро. " От икономическа позиция тази инвестиция е 100% сигурна ", споделя Алпер Канджа, началник на турската Асоциация на автодоставчиците " Тайсад ". Той прецизира, че от другите претенденти за инвестицията най-после е останала единствено България, само че в последна сметка Турция е съумяла. Канджа чака инвестиция от порядъка на 1.2 до 1.5 милиарда евро.

Строителната площадка край Маниса, на 40 километра от Измир, ще бъде ситуирана на повърхност от два квадратни километра. Според Канджа в този момент се решавал последният открит въпрос: изкупуването на парцелите от техните притежатели, в това число няколко общини и един промишлен парк. Лобистът признава, че можело да се наложат и насилствени отнемания на имоти.

През 2018 година " Фолксваген " беше най-продаваният автомобил в Турция, където бяха закупени 67 хиляди фолксвагена и 21 хиляди шкоди. Досега Турция внасяше тези коли. Алпер Канджа твърди, че когато " Фолксваген " стартира да създава в самата Турция, това ще бъде и явен политически сигнал: " Това решение ще възстановява икономическите връзки сред двете страни и ще им донесе двустранни изгоди. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР