Фолксваген (Volkswagen) се е опитал да прикрие резултатите от тестове

...
Фолксваген (Volkswagen) се е опитал да прикрие резултатите от тестове
Коментари Харесай

"Фолксваген" се е опитал да прикрие неудобни резултати от тестовете с маймуни

Фолксваген " (Volkswagen) се е опитал да прикрие резултатите от проби за определяне на въздействието на дизеловите газове върху маймуни, защото съгласно тях новите коли са по-вредни от старите, оповестява в. " Билд ", представен от " Франс прес ".

Изданието разгласява вътрешни документи от американската лаборатория, направила тестванията. В един от тях ръководителят на лабораторията Джейкъб Макдоналд показва през 2016 година, че заключителният отчет е бил изпратен преди месеци, само че ръководителите на " Фолксваген " го оспорили, защото не отговарял на упованията им.

Тестовете на дизелови излъчвания са направени по искане на Европейската група за проучвания на околната среда и здравето в транспортния бранш - несъществуваща към този момент лобистка самодейност, финансирана от " Фолксваген ", " Даймлер " (Daimler), " Бе Ем Ве " (BMW) и " Бош " (Bosch).

" Фолксваген " съобщи пред Агенция Франс Прес, че тестванията са осъществени през 2015 година. Животните били затворени в стъклени кафези, където в продължение на четири часа вдишвали отработените газове от модел " Бийтъл " (Beetle), правоприемник на фамозната " костенурка ", както и на по-стар модел " Форд пикап " ( Ford Pick-Up). Оказало се обаче, че маймуните, вдишали газовете от считания за по-чист дизелов мотор, показали повече признаци на възпалителни процеси в сравнение с тези, дишали от старите газове, изяснява специалист пред в. " Билд ".

Световният авто колос реагира на абсурда, като уволни основния си лобист Томас Щег за ролята му в организирането на тестванията.

Вчера неговият съперник " Даймлер " (Daimler) в профил ръководителя на отдела за отбрана на околната среда Удо Хартман, някогашен представител на автомобилостроителя в Европейската група за проучвания на околната среда и здравето в транспортния бранш. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР