Фолксваген (Volkswagen Group) обяви днес, че планира да инвестира 180

...
Фолксваген (Volkswagen Group) обяви днес, че планира да инвестира 180
Коментари Харесай

Фолксваген инвестира 180 милиарда евро в развитиета на бизнеса си

" Фолксваген " (Volkswagen Group) разгласи през днешния ден, че възнамерява да влага 180 милиарда евро през идните пет години в развиването на своя бизнес, съобщи Ройтерс.

Съществена част от тези вложения ще бъде вложена в производството на акумулатори за електрически транспортни средства. 

Германската автомобилостроителна корпорация разгласи, че над две трети от средствата, планувани в бюджета й за вложения, ще бъдат ориентирани към цифровизация и електрификация на нейното произвеждане. Целта на " Фолксваген " е до 2030 година 50 на 100 от транспортните средства, които продава в целия свят, да са електрически. 

Компанията заяви, че от 2025 година ще ограничи вложенията си в основаването на транспортни средства с мотори с вътрешно горене. 

Автомобилостроителната група, основана в немския град Волфсбург, разгласи, че през 2022 година е пуснала на пазара 8,3 милиона транспортни средства, което е спад със 7 на 100 по отношение на 2021 година

През предходната година обаче корпорацията е нараснала с 26 на 100 производството на електрически транспортни средства. 

" Фолксваген " има поръчки за доставката на 1,8 милиона автомобила. На този декор автомобилостроителният колос чака проблемите с нарушените вериги за доставки последователно да намалеят през 2023 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР