"Фолксваген" се съгласи да инвестира около 2,6 млрд. долара в

...
"Фолксваген" се съгласи да инвестира около 2,6 млрд. долара в
Коментари Харесай

Фолксваген инвестира 2.6 млрд. долара в партньор на Форд

"Фолксваген " се съгласи да влага към 2,6 милиарда $ в самостоятелния сътрудник на "Форд " - "Арго Ал ", в договорка, която ще оцени стартъпа на 7 милиарда $, написа Bloomberg. "Форд " е мажоритарен акционер в основаната в Питсбърг компания Argo Al от началото на 2017 година, когато се съгласи да влага 1 милиарда $.

Сделката ще бъде оповестена на конференция в Съединени американски щати през днешния ден. Според съглашението с "Фолксваген ", "Арго " ще създаде технология за самостоятелно шофиране за немския производител.

Инвестицията в "Арго " включва финансово финансиране в размер на 1 милиарда $, както и цената на самостоятелното поделение на "Фолксваген " в Мюнхен, в което са заети към 200 души. Групата, наречена "Автономно интелигентно шофиране ", се ръководи от първокласните коли на "Фолксваген " и ще образува основата на наличието на "Арго " в Европа.

Това е следващият ход на консолидация в автомобилния бранш. Големите производители на коли се състезават да paзpaбoтят aвтoнoмни и eлeĸтpичecĸи aвтoмoбили и дa изгpaдят бизнec мoдeл oĸoлo тяx. General Motors създава самостоятелна система за ръководство с Honda, а неотдавна BMW и Mercedes-Benz оповестиха съдействие в региона. Компанията-майка на "Гугъл " пък работи с няколко огромни автомобилни производители - "Фиат ", "Рено " и "Нисан ".

Консултантската компания AlixPartners LLP предвижда, че до 2025 година към 45 милиарда $ ще бъдат изразходвани за развиването на самостоятелни транспортни средства в международен мащаб.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР