Фолксваген груп ще обяви в коя страна от Балканите ще

...
Фолксваген груп ще обяви в коя страна от Балканите ще
Коментари Харесай

Фолксваген груп обявява къде ще инвестира на Балканите през септември


" Фолксваген груп " ще разгласи в коя страна от Балканите ще насочи инвестицията си в дружество за произвеждане на коли през септември. Решението ще бъде взето тогава на съвещание на Надзорния съвет на групата, коетокоето е планувано за този месец, заяви стратегия " Хоризонт " на БНР.

За инвестицията се конкурират България, Сърбия, Турция и Румъния. Концернът търси място за новия си цех в района още от предходната година.

Според информация на " Хоризонт " на финалната права в конкуренцията за инвестицията на стойност 1,5 милиарда евро остават Турция и България, изпреварили конкурентните преимущества Румъния и Сърбия.

Заводът би трябвало да проработи през 2022 година и да сътвори 5000 работни места. Предвижда се той да създава коли от разнообразни марки под шапката на групата " Фолксваген ". Терените, които са оглеждани у нас, са Индустриална зона " Раковски " и индустриалната площадка на " Кремиковци ".

Сред условията на вложителя е най-много подобаващата инфраструктура: промишлен ток, газопреносна мрежа и железопътен превоз. Политическите разногласия в последните дни обаче за приноса към инвестицията могат да компрометират страната ни и да повлияят на решението, разясниха за БНР специалисти.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР