Фолксваген, Дженерал Мотърс и много други големи концерни спират рекламите

...
Фолксваген, Дженерал Мотърс и много други големи концерни спират рекламите
Коментари Харесай

Служители съдят Илон Мъск, докато милиардерът подготвя масов...

Фолксваген, Дженерал Мотърс и доста други огромни концерни стопират рекламите си в Twitter, откакто най-богатият човек в света купи обществената мрежа 

Според тях компанията прави съкращенията в нарушаване на федералния и калифорнийски закон, без да съблюдава предварителния период за предизвестие. По-рано ​през седмицата стана ясно, че от Мъск стартира съкращения в Twitter, базирайки се на вътрешно известие на компанията до личния състав. Около половината от 7500-те чиновници на компанията ще бъдат съкратени.

Имейл, изпратен в четвъртък вечерта, уведомява чиновниците, че ще получат уведомление до 12 часа в петък, което ги осведоми за трудовия им статут, твърди CNN. „ Ако вашият статут не бъде обиден, ще получите уведомление посредством имейла си в Twitter. Ако в работния ви статут има смяна, ще получите уведомление със идващите стъпки на персоналния си имейл “.

По-рано New York Times цитира друга част от известието. Според CNN в имейла написа още, че „ с цел да се подсигурява сигурността “ на чиновниците и системите на Twitter, офисите на компанията „ ще бъдат краткотрайно затворени ". Имейлът приключва със заявление, че това ще бъде „ необикновено предизвикателно преживяване “ за работната мощ на Twitter. 

В груповия иск, подаден в четвъртък, се твърди, че Twitter нарушава федералния Закон за известяван за пригаждане и преквалификация на служащите (WARN Act). Законът изисква шеф с повече от 100 чиновници да даде 60-дневно авансово документално предупреждение преди всеобщо уволняване, „ засягащо 50 или повече чиновници на едно работно място “.

„ Илон Мъск, най-богатият човек в света, даде ясно да се разбере, че счита федералните трудови закони за „ нещо нищожно “, декларира пред CNN юристът Шанън Лис-Риордан, която е завела делото. „ Подадохме тази федерална тъжба, с цел да подсигуряваме, че Twitter ще понесе отговорност пред закона и с цел да помогнем на чиновниците да не се откажат неумишлено от правата си “.

Междувременно стана ясно, че немският автомобилостроител Volkswagen се причислява към други компании, които стопират рекламите си в Twitter, съобщи ДПА. Повод за решението е известие от страна на обществената мрежа, в което се споделя, че тя ще преразгледа насоките си в региона на рекламата. 

По-рано американският производител на коли General Motors и английската компания за зърнени храни General Mill оповестиха, че стопират рекламите в обществената мрежа. Припомняме, че ексцетричния милиардер Илон Мъск купи социалнната мрежа против близо 44 милиарда $ през октомври. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР