Фолкпевецът Борис Дали ще отвори старчески дом в родния си

Фолкпевецът Борис Дали ще отвори старчески дом в родния си ...

Борис Дали прави старчески дом в Бобов дол.


Фолкпевецът Борис Дали ще отвори старчески дом в родния си град Бобов дол, научи HotArena.

Борис Делибалтов, известен като Борис Дали, купи още два етажа от общинската болница в родния си град Бобов дол. След като преди около два месеца Борис купи втория етаж от закритото здравно заведение и обяви, че ще прави там старчески дом, сега той е постигнал договореност със синдика на общинската болница да купи първия и третия етаж от сградата. Майката на певеца Наташа Делибалтова, която работи като счетоводител в Диагностично-консултативния център, който се помещава в бившата болница, заявила, че до дни сделката за покупко-продажбата на двата етажа ще бъде финализирана, но не уточни за каква сума синът й придобива собствеността.

В момента синдик на фалиралата болница е Тихомир Димитров, който беше назначен с решение на Окръжен съд – Кюстендил през месец януари тази година със заплата от 2000 лв. На третия етаж в момента е разположен общинският хоспис, където се обгрижват тежко болни клиенти.

Общинската болница в Бобов дол беше обявена официално в несъстоятелност през 2015 г., но реално здравното заведение не работи от 2010 г., след като тогавашното ръководство не успя да подпише договор с РЗОК за клинични пътеки. Последният управител на болничното заведение беше взел 170 000 лв. кредит от частна фирма, който не успя да погаси в срок и дългът набъбна над 500 000 лв. През месец декември 2018 г. сградата е обявена за публична продан за над 470 000 лв. При обявяването в несъстоятелност на болницата беше назначен синдик, който да се разпорежда с имуществото и да извърши продажбата на сградата, пише struma.bg

Източник: hotarena.net