Фолкпевецът Борис Дали ще отвори старчески дом в родния си

...
Фолкпевецът Борис Дали ще отвори старчески дом в родния си
Коментари Харесай

Борис Дали прави старчески дом в Бобов дол

Фолкпевецът Борис Дали ще отвори старешки дом в родния си град Бобов дол, научи HotArena.

Борис Делибалтов, прочут като Борис Дали, купи още два етажа от общинската болница в родния си град Бобов дол. След като преди към два месеца Борис купи втория етаж от закритото здравно заведение и разгласи, че ще прави там старешки дом, в този момент той е постигнал договореност със синдика на общинската болница да купи първия и третия етаж от постройката. Майката на артиста Наташа Делибалтова, която работи като счетоводител в Диагностично-консултативния център, който се обитава в някогашната болница, декларирала, че до дни договорката за покупко-продажбата на двата етажа ще бъде финализирана, само че не посочи за каква сума синът й придобива собствеността.

В момента синдик на банкрутиралата болница е Тихомир Димитров, който беше назначен с решение на Окръжен съд – Кюстендил през месец януари тази година със заплата от 2000 лева На третия етаж сега е ситуиран общинският приют, където се обгрижват тежко заболели клиенти.

Общинската болница в Бобов дол беше оповестена публично в неплатежоспособност през 2015 година, само че действително здравното заведение не работи от 2010 година, откакто тогавашното управление не съумя да подпише контракт с РЗОК за клинични пътеки. Последният шеф на болничното заведение беше взел 170 000 лева заем от частна компания, който не съумя да погаси в период и дългът набъбна над 500 000 лева През месец декември 2018 година постройката е оповестена за обществена обмен за над 470 000 лева При оповестяването в неплатежоспособност на болничното заведение беше назначен синдик, който да се разпорежда с имуществото и да извърши продажбата на постройката, написа struma.bg
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР