Фолкпевецът Борис Дали се завърна от едномесечното си турне в

...
Фолкпевецът Борис Дали се завърна от едномесечното си турне в
Коментари Харесай

Борис Дали на турне в САЩ

Фолкпевецът Борис Дали се завърна от едномесечното си турне в Съединени американски щати , където зарадва стотици сънародници с обичани български песни, разбра HotArena .

Пред " Телеграф " артистът показа, че Америка му харесва, само че по-хубаво от България няма. " Аз съм си патриот. Обичам си страната и не бих живял другаде. Турнето беше огромен триумф, страхотни купони ставаха ", показа изпълнителят. 

По време на престоя си във Вегас Борис си пробвал шанса на прословутите машинки, само че изгубил. " Не съм хазартна персона и не ме влече. В Чикаго съумях да се видя с Магапаса. ", споделя изпълнителят на " Пиян ".

С гастрола си във Вашингтон той съумял да посети и Белия дом. Навсякъде артистът бил посрещнат с наслада от почитателите си, които знаели всички негови песни, само че найпредпочитана била новата му " Пръскам възнаграждения " . " Пях всичко - от кючеци до сцена. 40% от програмата ми пък беше национална музика ", разкрива той. 

Относно публиката Дали е безапелационен: " Топли и сърдечни хора. Забавляват се. Истината е, че в този момент имат повече благоприятни условия да се прибират у нас, не е като едно време да са напълно откъснати от родината. А и със обществените мрежи, са наясно с всяка една нова ария, която излиза в България ", споделя артистът. 

Със стъпването си на родна земя Дали незабавно се зае с работните си задължения. " Аз не мога да почивам! Ето, тази година пробвах да отида на море. Не ми се получи! Два дни добре, само че на третия към този момент не мога да заставам и да не правя никаква работа ", споделя мачото на поп фолка. Когато има свободно време, той обича да го прекарва с двамата си синове - Красимир и Константин. " Големият е възпитаник, дребният върви на градина. Добре са. Когато сме дружно, обичаме да караме мотоциклети. Смятам, че и двамата са музикални деца. Малкият свири, огромният ходеше на уроци по пиано. Рано е обаче да се каже дали някой от тях ще ме наследи на сцената. Каквото те си изберат ".

Собственият си гений пък Борис е наследил от татко си - Орлин Делибалтов, който е музикант. Преди месец таткото даже сграбчи специфична премия от Пирин фолк. Двамата са доста близки и си оказват помощ в доста инициативи. Последното такова е построяването на старешки дом в Бобов дол. Борис Дали е постигнал договореност със синдиката на общинската болница и към този момент има три етажа от нея, където ще направи дом за възрастни хора. 

Самата болница беше оповестена в неплатежоспособност през 2015 година, само че действително не работи още от 2010, откакто тогавашното управление не съумя да подпише контракт с РЗОК за клинични пътеки. Последният шеф на болничното заведение беше взел 170 000 лева заем, които не съумя да погаси в период и дългът набъбна над 500 бона. 

" Баща ми се занимава с ремонта. Аз ги мисля нещата като архитектура и обзавеждане ", споделя Дали. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР