Фолклорният фестивал Дунав и Тимок ни свързват“ се провежда за

...
Фолклорният фестивал Дунав и Тимок ни свързват“ се провежда за
Коментари Харесай

Видинските села Капитановци и Покрайна празнуваха

Фолклорният фестивал „ Дунав и Тимок ни свързват “ се организира за 8-ма година в Капитановци и съответствува с празника на селото. Организатори на събитието са Община Видин, кметството и Народно читалище “Славяни-2013 “.
Огнян Ценков откри фестивала и сервира приветствен адрес на кмета на селото Десислава Венелинова:
„ Всички вие сте гостоприемни домакини на това събитие и то се случва с помощта на вашия възторг, любовта ви към националните традиции и уважението, с което се отнасяте към фолклорните обичаи на популацията от трансграничия район “. Кметът пожела на жителите на Капитановци да бъдат все по този начин сърцати, предприемчиви и грижовни към родното си място.
Събитието почете и регионалният шеф Албена Георгиева.
След празника в Капитановци кметът посети Покрайна, където се празнува обичайния  празник - Свети дух. Гости на празненството бяха ръководителят на Общински съвет – Видин Генади Велков, кметът на селото Валентин Маринов, ръководителят на НЧ „ Просвета-1927 “ Адриана Асенова и кметът на с. Чупречини Мой, Румъния - Георги Мунджило. Празникът се организира взаимно от кметство Покрайна, локалното читалище и със съдействието на Община Видин.
Ценков приветства гостите и присъстващите с думите: „ Този ден е освен мотив да се докоснем до предишното, само че и да се гордеем с сегашното на родния край, изпълнени с вяра за по-добри дни. Бъдете задружни и отсега нататък и се радвайте на плодовете на своя труд “ и сервира своя приветствен адрес на кмета на селото.
На фестивала в Капитановци, както и на обичайния събор в Покрайна участваха самодейни сформира и самостоятелни реализатори от България и от прилежаща Румъния. За присъединяване си фолклорните групи получиха грамоти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР