Фолклористът проф. д-р Тодор Киров бе отличен от екипа на

...
Фолклористът проф. д-р Тодор Киров бе отличен от екипа на
Коментари Харесай

Кметът на Лос Анджелис награди пловдивчанин

Фолклористът проф. доктор Тодор Киров бе отличен от екипа на кмета на Лос Анджелис Ерик Гарсети за приноса му към изкуството и превръщането на града в „ по-добро място за живот, работа и творчество ”.  Кметството на американския мегаполис удостои декана на факултета по Музикален фолклор и хореография на АМТИИ за две събития - извършения през есента майсторски клас  по презентация и интерпретация на българския музикален фолклор и осъществения от преподавателя огромен концерт с българска музика.

Проф. Киров провежда сходни събития всяка година дружно със сина си доктор Милен Киров  - известен зад океана пианист, продуцент и композитор, създател на саундтраци на огромни продукции, измежду които и филм за живота на Уди Алън.

Снимка trafficnews.bg

В майсторския си клас  проф. Тодор Киров преподава български национални принадлежности и музициране в неравноделни ритми, а концертът, в който той солира, показва благосъстоянието и уникалността на музикалния ни фолклор, написа trafficnews.bg.

Събитията, извършени в Herb Alpert Music Center в Лос Анджелис годишно се посещават от многочислена българска аудитория и американци, които са впечатлени от музиката ни и сами учат български национални принадлежности. Тази година концертът българска музика бе подсилен на сцената от музиканти като Лоурен Баба - цигулка, Андрю Конрад - кларинет, Майкъл Мъл - алт саксофон и Ранди Глос - ударни, оповестяват от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР