Фолклорен ансамбъл Родопа“ Смолян ще гостува във Варна с най-новата

...
Фолклорен ансамбъл Родопа“ Смолян ще гостува във Варна с най-новата
Коментари Харесай

Родопите идват във Варна с Невястата

 Фолклорен отбор " Родопа “ Смолян ще гостува във Варна с най-новата си режисура " Невястата “ в Зала 1 на Фестивален и конгресен център на 14.10.2019 от 19:00 ч.

Музикално-танцовият театър пресъздава емблематична за планината на Орфей легенда за похитената от турски ага млада госпожица, която скача от канара край Смолян, с цел да резервира вярата и любовта си. Драматична любовна история на Елица и Горан е илюстрирана с едни от най-красивите родопски песни в осъществяване онлайн на хора и артистите на ансамбъла.

През 2017 спектакълът " Невястата “ донесе на отбор " Родопа " оценките " Ансамбъл на годината " и " Ансамблова режисура на годината " от Годишни фолклорни награди, а Сийка Василева, чиято е хореографията, стана Хореограф на годината.

За ансамбъла:

Фолклорен отбор " Родопа “ Смолян е основан през 1960 година, с цел да събира, резервира и разпространява неповторимия песенно-инструментален фолклор на Родопа планина. Трите крепко споени обединения – национален хор, оркестър и танцов състав, сервират характерно по стила си изкуство, наситено с багри и многогласие и с овладян темп. Водеща в креативното амплоа на ансамбъла е лиричната среднородопска ария – от време на време едвам допряна, от време на време с разместени полифонични пластове, само че постоянно правилно интерпретирана.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР