Фолк звездата Азис е със запорирани от съдебен изпълнител банкови

...
Фолк звездата Азис е със запорирани от съдебен изпълнител банкови
Коментари Харесай

Азис остана без хонорар от Брадъра

Фолк звездата Азис е със запорирани от правосъден реализатор банкови сметки и дебитни карти. Решението за запора, пожелан от Национална агенция за приходите, включва и всички бъдещи вземания на артиста, измежду които е и парите от "ВИП Брадър ". Музикентът се изявява като водещ дружно с Алекс Сърчаджиева в дейли епизодите.
Противно на писанията, че той дължи над 400 000 лева налози, източници на "24 часа " са безапелационни, че сумата е доста по-малка - към 100 000.

Дългът се е свил, откакто при трети опит през предходната година данъчните продадоха за към 260 хиляди лева негов апартамент в столичния квартал "Манастирски ливади ". До решението за искане на запор на сметки и дебитни карти на артиста пък се стигнало, откакто в Национална агенция за приходите са получили голям брой сигнали, че с цел да избегне бирниците, шоуменът опитва скица за приемане на хонорар под формата на подаяние.

Спорният дълг на Азис, за който се търси погасяване, в това число и посредством хонорара му от шоуто VIP Brother, е открит с проверка. Тя е за 2015 година, когато артистът не се е записал по Данък добавена стойност, незабавно откакто приходите му трансферирали 50 000 лева, както е по закон. След като няма непринудено погасяване на дълг от 200 000 лева, данъчните завеждат дело, а Азис апелира. През това време сумата набъбва поради наказателните лихви.

Съдът позволява на Национална агенция за приходите да събере дълга си като запорира парцел на артиста. Той обаче трансферира имуществото на майката на щерка му в опит да избави парите от продажбата. Национална агенция за приходите апелира прехвърлянето, съдът афишира договорката за недействителна и след търг данъчните погасяват част от задължението на артиста към страната.

Източник: hotnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР