Фокусирайте се върху това, което настина ще ви е полезноУченическият

...
Фокусирайте се върху това, което настина ще ви е полезноУченическият
Коментари Харесай

Какъв лаптоп за училище да изберем

Фокусирайте се върху това, което настина ще ви е потребно

Ученическият преносим компютър е многофункционален – за образование, забавление и творчество
(снимка: CC0 Public Domain)

У чилищата и университетите ще отворят порти тази есен за присъствено образование. Но продължаващата пандемия от ковид поддържа настоящ и сюжетът за отдалечено образование . Независимо какво следва в образователния живот на учениците, те имат потребност от личен преносим компютър, било то за онлайн образование, правене на планове, за игри и другарство .

Днес, с помощта на по-добрите процесори, по-бързото предпазване и усъвършенстваните дизайни, можете да се сдобиете с тъничък и лек преносим компютър , който ще ви служи пълноценно за относително огромен интервал от време. Машини като XPS 13 на Dell, Spectre x360 на HP, Swift 7 на Acer и 13-инчовия MacBook Pro на Apple са едни от най-добре оферти, налични на пазара.

Процесорите от десето потомство на Intel предложиха по-висока продуктивност, по-голяма енергийна успеваемост и доста усъвършенствана графика. Нещата станаха още по-интересни с новите Ryzen чипове на AMD, които обезпечават още по-висока продуктивност и графика по отношение на хардуера на Intel. Докато преносимите компютри на AMD бяха подценявани до неотдавна, в този момент са налични впечатляващи варианти като 15-инчовия Surface Laptop 3 и ROG Zephyrus G14 на Asus.

Миналата година бяха на мода по-леките геймърски преносими компютри , като ситуацията не се е трансформирало доста оттогава. Устройства като Razer Blade 15 и Alienware M15 имат продуктивност, която бихте очаквали от настолните компютри единствено преди няколко години.

За разлика от елементарните преносими компютри, които имат 13-инчови екрани, геймърските оферират 15-инчови екрани. Въпреки че са единствено с няколко сантиметра по-големи, тези екрани правят по-добра работа, като ви потапят във всяка игра, с която се забавлявате. Геймърските преносими компютри оферират и 17-инчови екрани, в случай че тежестта на компютъра не ви е проблем. Така да вземем за пример серията Acer Nitro включва модели с 15,6- и 17,3-инчови екрани.

Все отново би трябвало да се замислите, преди да купувате устройства като да вземем за пример Blade Stealth. Това е впечатляващ, само че и е извънредно безценен преносим компютър и единствено малко по-лек от по-достъпния Blade 15. По-добра опция е Zephyrus G14 на Asus, мощен и изненадващо наличен портативен компютър, който тежи едвам 3,5 кг. Той има необятен 14-инчов екран и е една от първите машини с вградени Ryzen 4000 AMD процесори.

Трябва да се обърне особено внимание на честотата на освежаване на екрана на геймърския преносим компютър. Колкото по-голяма е тя, толкоз по-гладко ще ви върви играта. Ако желаете машина с първокачествен графичен процесор Nvidia RTX 2080, ще получите най-високата допустима периодичност на освежаване. При финансова опция е целесъобразно да си вземете преносим компютър с периодичност 120Hz, което подсигурява още по-голямо наслаждение в гейминга.

Ако желаете машина за редактирате видео, музика или да извършите съществено 3D показване, ще ви би трябвало нещо повече от естествен преносим компютър . Тук се намесват по-мощните машини, като XPS 15 на Dell, 16-инчовия MacBook Pro и новите дизайнернски преносими компютри ConceptD на Acer. Подобно на геймърските портативни компютри, те нормално са налични с по-големи размери и екрани, с цел да си паснат с по-универсалните процесори и графични карти.

Тези преносими компютри, с някои изключения, не са толкоз натрапчиви за окото колкото геймърските, тъй че ще изпъкват по-малко в лекционната зала, само че постоянно идват с по-практични портове, като четци за SD карти и голям брой USB връзки. Разбира се, ще загубите преносимост, само че това е целесъобразно. Притежаването на подобен мощен преносим компютър също ще ви бъде потребно, когато работите върху по-големи планове като 4K филми.

Хромбуците (chromebooks) стават все по-популярни в учебните заведения, защото са евтини, бързи и се поддържат елементарно. Ограничени са единствено до потребление на уеб приложения, което обаче не е добре, в случай че би трябвало да стартирате профилиран програмен продукт за вашите образования.

Всъщност, хромбукът е страхотна второстепенна машина за обстановки, когато нямате сериозна работа за извършване и пътувате, до момента в който вашият по-мощен портативен или десктоп компютър остава вкъщи. Хромбукът е добър избор, единствено в случай че сте сигурни, че в никакъв случай няма да ви се постанова да се занимавате с мултимедийни приложения. И даже тогава е целесъобразно да бъдете деликатни – в никакъв случай не знаете по какъв начин може да се трансформират компютърните ви потребности след няколко години.
още по тематиката
Surface Laptop 3 е стабилен учебен преносим компютър, макар че има непретенциозен екран. Surface Book 2 също може да бъде превъзходен избор, в случай че го намерите за продажба, отбелязва Engadet.

Желателно е първо да тествате устройството, преди да го купите. Но това е принцип в естествени времена. Сега не е по този начин. Въпреки че магазините отворят още веднъж порти, не е най-хубавата концепция да пипате компютър, до който са се докоснали стотици други хора преди вас. Но в случай че в действителност желаете тест, носете ръкавици и не забравяйте да се дезинфекцирате по-късно.

Все отново това не трябва да ви отхвърля от покупката, защото в интернет може да се потърси задоволително информация за преносимия компютър, който желаете да закупите. Прочетете колкото се може повече мнения , преглеждайте ревюта в YouTube и тогава може да научите дали тази машина е подобаваща за вас.

Също по този начин бъдете сигурни, че купувате от магазин с лесна и обективна процедура за връщане на устройството, в случай че има някакъв проблем с новата ви облага или не сте задоволени от качествата й.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР