Фокусирате се върху целта, вместо върху процеса, опитвате по малко,

...
Фокусирате се върху целта, вместо върху процеса, опитвате по малко,
Коментари Харесай

7 причини, които ви пречат да сте постоянни в тренировките

Фокусирате се върху задачата, вместо върху процеса, пробвате по малко, само че не се отдавате или обкръжението ви пречи да сте поредни.
Основните аргументи, които ви пречат, обаче, са две: или не ви е приоритет, или нямате проект по какъв начин да го постигнете.
Помните ли, че единствено доскоро повече от три месеца имахте Новогодишни решения или най-малко планове, които щяхте да вкарате в деяние още на 1 януари? После опитахте, януари мина, след това Св. Валентин и Трифон Зарезан и по този начин пристигна март и... Извънредното състояние. Целият ни свят се обърна с главата надолу.
Как да имаш проекти за каквото и да било, щом не е ясно на следващия ден какво ще се случи? Парадоксално, само че житейският опит демонстрира, че в условия на толкоз фрапантни и неочаквани промени, на помощ идват тъкмо това, което ти се коства невероятно да направиш поначало – персоналният ти проект за себе си, за всеки твои 24 часа.
Подложен на стрес, ти не надскачаш себе си, а слизаш до равнището на първичния си тренинг. Или най-малко множеството от нас реагират по този начин. Споделям с вас съществени набюдения над държанието на хората във връзка с фитнес тренировките им, изцяло годни и в изключителни обстановки като тази, в която живеем в този момент, когато всички слизаме до базовото равнище не толкоз на физическия, а по-скоро на психическия си фитнес.
Ето седем аргументи, които ви пречат да сте непрекъснати с тренировките, в частност, и устойчиви – по принцип.


1. Фокусирате се върху задачата, вместо върху процеса
Целта сама по себе си не води до нищо. Много е евентуално даже да прегорите в желанието си. Но не споделям да занижите задачите си. Не, не трябва да намалявате задачата, би трябвало да увеличите напъните и – най-много - да ги подредите в проект. Това, което е належащо, са непрекъснати и добре планувани старания.

" Ако се неуспехите в подготовката си, то вие се подготвяте да се неуспехите ”

Тези безсмъртни думи на деветкратния олимпийски шампион  Марк Шпиц  не могат да звучат по-уместно за съвсем всяко начало.



Как да бъдем здрави тази пролет
Пример от моята процедура като фитнес инструктор:
Обикновено стартира по този начин. Нов клиент, които не е във форма, да речем, с телесните мазнини над 25% и някои проблеми с гръбначния дирек, идва при мен с думите: „ Здрасти, аз съм еди-кой си, не съм упражнявал до момента, само че чух, че си добър. Можем ли да " свалим " корема и към 15-20 кг за един или два месеца? "
Тук е момента да кажа, че аз не съм от хората, които ще ви обещаят повече, в сравнение с който и да е различен може да ви даде. Не става по този начин. Аз не работя по този начин.
И в случай че след половин час диалог, не намирам схващане за това, оттова нататък даже не се пробвам да диря други допирни точки. Но в множеството случаи хората осъзнават дали задачите им са реалистични или не.
Какво следва, откакто установим дружно кое е реалистично?
- Изготвям проект (ще го видите в идната точка) и пресмятам калориен банкет. За тази цел можете да употребявате нашия Фитнес калкулатор. Напълно безплатeн е и постоянно ще бъде подобен.
- Разбиваме задачата на няколко стадия и започваме да ги преследваме един по един, малко по малко
- Създавам Хранителен проект, който би трябвало да бъде спазван паралелно с Тренировъчния проект
- В хода на същата седмица построявам въпросния Тренировъчен проект
- Това ни оказва помощ да се фокусираме върху процеса , който ни води към задачата, да я разбием на по-малките цели и да се стремим към ежедневното или ежеседмичното им реализиране по пътя към огромната цели.
С един патрон два заека – от една страна постигането на по-малките настоящи цели в допълнение стимулира хората, а от друга – по този начин им оказвам помощ да осъществят дъгосрочните си огромни цели по-бързо.


2 - Няма проект - няма неизменност

По-добре е да имате неприятен проект, в сравнение с да нямате никакъв.

Може би видяхте и дотук, че аз имам проект, даже когато изяснявам и увещавам някого в нуждата му/й да има проект. Когато ние като екип – клиентът ми и аз - сме водени от проекта, който съм направил като Фитнес специалист, тогава с всеки човек, с който работя, дружно следваме нашия Тренировъчен проект и нашия План за хранене.
През годините съм направил стотици, може би хиляди такива проекти и точно това следене ми оказа помощ във времето да ги подобря и модернизирам. Ето това е, което желая и от хората, с които работя – да имат желанието и интереса да наблюдават напредъка си. От там идват и безбройните заучени изречения, свързани с вменяването на отношение към процеса. Това, обаче, не са просто лозунги. Аз в действителност съм уверен в това:

Не е задоволително да имате силата, би трябвало да й дадете посока. Стъпките, които би трябвало да предприемете, и стадиите, през които би трябвало да преминете, са самостоятелни.
Да се върнем на Новогодишните решения. Вие имате проект за работата си, или даже в случай че би трябвало да извършите ремонт или дори за извършване на покупки или други дребни задания през уикенда. Ако сте имали желание да трансформирате тялото си – няма по какъв начин да го извършите без да имате проект за това! Не е допустимо!
И от мен да знаете – да махнете 10кг мазнини за 2 месеца не е план; и даже да го разделите на по 5кг на месец, към момента не е проект.
Ще ви дам къс образец - за маратона, в който считам да вземам участие през ноември, проектът ми е:
- Две бягания седмично от 8 до 10 км
- Едно дълго тичане от 20 и повече километра един път на всеки 2 седмици
- Да върша едно стационарно кардио дневно в продължение на 40 минути неаеробно - велосипед, крос тренажор
- Да върша по една 30 минутна подготовка всеки ден.


Друг образец за тъкмо същия метод, прибавен отвън фитнеса и физическите интензивности - за моя уеб страница www.bestefficient.com/bg:
- Проучвам и пиша най-малко 4-5 часа дневно (неделя и понеделник)
- Работя върху SEO на уеб страницата най-малко 2 часа (вторник)
- Работя върху неговата функционалност 3-4 часа (сряда)
Още по-универсален образец - за личното си образование и развиване се придържам към следния проект:
- Създавам по 2 подготвителни стратегии и ги правя оценка два пъти месечно посредством разнообразни мини-тестове в режим на тренировка 
- Уча британски два пъти седмично в продължение на най-малко 2 часа (вторник и четвъртък)
- Чета книги, колкото мога повече, само че не по-малко от 3 часа (през уикенда)


3 - Тренирате „ малко “ фитнес, „ малко “ йога, „ малко “ друго...
Доста постоянно слушам „ Тренирам и употребявам времето да чувам подкасти или виждам последния епизод от новия сериал, който проследявам “. Въпросът ми е - в действителност ли вярвате, че можете да гледате нещо, което ви е забавно, и да вършиме дейно друго нещо в това време? Така пропускате пълноценното осъществяване и на двете неща. Особено, в случай че се пробвате по едно и също време да вършиме планк и да учите испански, примерно. Ако изпълнявате упражненията с малко или без никакво внимание върху придвижването, вие пропускате повече от 70% от изгодите от него.
Представете си, че вършиме упражнение и просто се пробвате да достигнете до заветните 10 повторения, вместо да се фокусирате дали мускулите, които желаете да стегнете, работят при всяко съответно повтаряне. Ще извършите броя повторения, само че това няма да форсира напредъка ви, растежа, нито силата на мускула. 
Повечето хора стартират с едно от следните две неща в главата си - или нереалистична цел, или нереалистичен интервал за постигане на задачата. Някои - и с двете.
Професионален съвет:  Стартирайте с  треньор  или най-малко другар, който е по-опитен от вас.

View this post on Instagram
Black and white is always modern, whatever that word means " well said by Karl Lagerfeld. To be The Best or The Most Efficient has always been what people craving for. To be Bestefficient is a sign of character in action! Don`t waste your time! BE #bestefficient #bethebestofyou

A post shared by fitness tips w/ bestefficient (@bestefficient) on Oct 23, 2019 at 12:54pm PDT

4 - Не си давате ясна сметка за казуса.
Имам поради освен образната страна, а по-скоро това, което остава зад кулисите. Вероятно ще звучи досадно за някои от вас, изключително за тези под 30 години, само че здравословните проблеми, свързани със застояване и затлъстяване, съществуват и са тъкмо зад ъгъла.
И в случай че през днешния ден не сте поредни във фитнеса или някоя друга физическа интензивност, може би рискувате здравето си вбъдеще.
Преди няколко години при мен пристигна мъж, с цел да изиска помощта ми. Той имаше концепцията да стопи малко мазнини, да смъкна корема и да заякне в ръцете (мъжете не упражняват краката, не и в случай че някой не ги притисне, само че това е различен проблем). След като попълни въпросника ми, го помолих да посети доктор за обикновен обзор и цялостна кръвна картина. След като получи резултатите, той разбра, че главният проблем не е коремът му - множеството индикатори бяха толкоз неприятни, че бяха на ръба или отвън границите на референтните стойности. Все отново не беше безнадеждно, тъй като докторът беше споделил, че е клинично здрав и можехме да стартираме тренировки. Трябваха ни 2 години, доста пот и непоколебим хранителен режим, с цел да го докарам да „ съвършени “ резултати от кръвните проучвания и добродушен въпрос „ Спортист ли сте? “ от момиче, трениращо близо с нас.


5 - Нямате всекидневен режим, който да ви кара да сте непрекъснати
Всеки ден се събуждате по друго време, лягате по същия метод, хапвате нещо апропо и всякога, когато се пробвате да потренирате, получавате такава мускулна тресчица, че имате възприятието, че нещо ви е сдъвкало и изплюло.
И това е по този начин в доста връзки – в случай че вие похапвате, потренирате, поработвате, подремвате, ще получите и съответстващия на дейностите ви резултат – напъните, които не са на най-много, дават резултати, които не са оптимални.
Липсата на всекидневен режим излага всяка нова активност на заплаха да бъде прекратена, пропусната или даже изцяло пренебрегната, една или две спонтанни тренировки, породени от гузна съвест след среднощен запой или обедно преяждане няма по какъв начин да доведат до дълготраен резултат.

Tрудно да бъдеш пореден в непредвидими обстановки. Ако желаете да поставите нов старт на по-добрата си форма,  Не споделям, че не би трябвало да се събирате с другари, въпреки че това е настоящо сега. По принцип, обаче, не е удачно да се стремите да бъдете празненство звездата на годината.
Използвайте обстановката и когато животът ви е поднесъл лимони, си направете лимонада. Ако употребявате част от времето допълнително, което сега прекарвате у дома, за тренировки – това придвижване може да докара единствено до нещо по-добро.


6 - Обкръжението ви не разрешава да сте непрекъснати.
Така или другояче, сега сме в обстановка, в която просто се постанова да сме дисциплинирани и да ограничим доста контактите и обществения си живот. Това, обаче, може да ни научи на някои положителни неща.
Ще ви опиша една история: Когато се срещнах с жена ми и нашата връзка беше нова, аз й споделих: „ Виж, доста те одобрявам, само че на първо място да стане по-сериозно, избирам да ти опиша няколко неща за мен и моя график. Работя над 11-12 часа дневно, до късно вечерта и доста постоянно през уикендите, на Коледа, на Великден... а годишната ми отпуска е не повече от 7-8 дни. Обичам да упражнявам, тъй като това е моят метод да се разтоваря. С мен ли си? “ За благополучие тя също беше задоволително заета с образованието си, основаването на нейния уеб страница, помагаше на татко си с рекламните материали за бизнеса му... Останалото е история.
Минаха 5 години от този ден, в този момент имаме отлично момче. Не съм по-малко ангажиран (впрочем и в този момент, когато @Spartak FitnessSPA е затворен поради Извънредното състояние!), нито пък тя, само че животът продължава - за всички нас - и тези, които желаят да бъдат част от живота ви, ще останат.



7 - Тренировките не са измежду цели ви.
Помислете за всякога, когато стартира сериала, който следите, или играете на нещо онлайн или просто скролирате из Facebook (да, знам, че не е почтено да ги сравнявате, само че всички те лишават време). 
Това, което знам за времето е, че в един ден всички имаме единствено 24 часа (пробвал съм всичко, само че не стават повече) . Добрата вест към този момент е, че то постоянно е там. Вие единствено би трябвало да подредите целите си. Приемете, че имате наложително време за сън, хранене и работа и те са релативно непрекъснати величини, по тази причина ги извадете от въпросните 24 часа и в оставащото време прибавете тренировките, само че на първа позиция.
Нека бъде по този начин най-малко за месец, до момента в който си създадете табиет да упражнявате.  За да се изясним, в случай че желаете да имате плътно тяло, мощ и сила - би трябвало да освободите задоволително от времето си, с цел да го превърнете в действителност.
Едно е да искаш нещо, друго е да планираш, трето и четвърто да го постигнеш. Трябва да действаш. Казвам единствено, че в случай че желаете да живеете по-здравословно, да сте в по-добра форма или просто да се разтоварите от напрежението (защото това е една от главните функционалности на тренировките), всеки ще го разбере. И знаете ли какво? Може да се окаже, че те също имат проект, към който се пробват да се придържат.
Автор: Стефан Терзийски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР