Фокусирани в целта си да се превърнат във водещ разработчик

...
Фокусирани в целта си да се превърнат във водещ разработчик
Коментари Харесай

LG представя CLOi SuitBot - робот за индустриална употреба и здравоопазване


Фокусирани в задачата си да се трансфорат във водещ разработчик на роботи в областта на услугите, LG Electronics (LG), повреме на IFA 2018, ще показа на публиката техния пръв „ човекоцентричен “ робот, който се облича. Но за разлика от предходни роботи от LG, като да вземем за пример Гидиращ робот, Почистващ робот и Сервиращ робот, новият LG CLOi SuitBot не направлява независимо ложите на летища или в коридора на някой хотел. Това, което прави, е да поддържа и укрепва краката на потребителя, с цел да му разреши повече подвижност и по-малко натоварване на крайниците, ссъобщиха от компанията.

Миналата година LG влага в стартъп, който създава роботи, които да оказват помощ за превъзмогването на човешките предели в всекидневието. LG CLOi SuitBot е основан взаимно със стартъпа, SG ROBOTICS, който зучава по какъв метод роботи, които могат да се носят, могат да подобрят качеството на живот. Удобната форма и естественото придвижване при ставите разрешават на CLOi естествено и отпуснато придвижване, с цел да повдигне долната част на тялото, когато потребителят върви, стои прав или работи. Неговите обувки вид сандали, както и функционалността за автоматизирано нагласяне, оказват помощ, на този, който го носи да влиза и излиза от костюма по-лесно, което разграничава LG CLOi SuitBot от доста други екзоскелетони.

Друго преимущество на LG CLOi SuitBot е, че може да се свързва с други роботи на LG (за пръв път оповестено на CES 2018), с цел да се превеърне в част от мъдро работеща мрежа, работеща за това да доставя информацията и инструментите, които са нужни в работната сфера на производството, логистиката и разпространяването. Услугата на роботите LG CLOi се създава като част от по-голяма самодейност на LG за изкуствен интелект за приложимост в търговията. Изкуственият разсъдък разрешава на LG CLOi SuitBot да се учи и развива посредством разпознаването и анализирането на биометрични данни, както и на данни от околната среда. Той мери и проучва придвижванията на човешкото тяло, с цел да предложи оптимални придвижвания и стойка за оптимално икономисване на сила.

„ LG CLOi SuitBot е доказателство за цялостното ни посвещаване на това да усилваме портфолиото си от роботи в областта на услугите, които да способстват за осезаемото улеснение и усъвършенстване в живота ни. “, споделя Сонг Дае-Хюн – президент на Компанията за Домакински електроуреди и Климатични системи на LG. „ Това е просто образец за гамата от революционни артикули, употребяващи изкуствения разсъдък, основани да поддържат връзка с потребителя, с цел да могат фрапантно да подобрят удобството му и да основават нови благоприятни условия да усъвършенстват самодейността на LG в роботиката към ново покололение технологии. “

Посетителите на щанда на LG в Зала 18 на IFA в Берлин от 31 август до 5 септември, ще имат опцията да тестват сами съществуващите роботи на LG.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР