Фокусирали сме се да имаме 121 депутати, които да нямат

...
Фокусирали сме се да имаме 121 депутати, които да нямат
Коментари Харесай

Кирил Петков: Най-важното е да имаме 121 депутати без зависимости

Фокусирали сме се да имаме 121 депутати, които да нямат зависимости, никой да не стопира смяната в антикорупционната комисия и бюджета. Това съобщи през вчерашния ден министър председателят Кирил Петков във Велико Търново. " Радостин Василев и депутатите от Има Такъв Народ споделиха, че са лоялни към България. Те бяха безапелационни, че няма да позволен замяна на концепциите, които са им обещани със подмолни сделки и другарства от 20 години с хора като Орлин Алексиев ", напомни Петков. Според него е значимо образецът им да бъде последван от още 7 индивида. Чисто математически тук става дума какъв брой хора, когато са създали клетвата като народни представители, ще застанат зад думите си, разясни Петков.
" Продължаваме диалози с доста хора, концепцията е всеки един да осъзнае голямата отговорност, която носи. Ако нямаме 22 законопроекта до края на годината, губим и стопираме 12 милиарда европейски средства. Ако актуализацията на пенсиите не се случва, това е необикновен удар върху най-бедните пенсионери. Младите фамилии няма да получат спомагателни данъчни облекчения. Горивата ще продължат да са на високи цени ", предизвести Петков.
" Ако България влезе в нова поредност от избори, би било в действителност пагубно и загуба на историческо време. И сега всеки народен представител би трябвало да си каже: " Аз за какво съм в това Народно събрание, каква е моята отговорност и към кого я нося ", прикани Петков.
Премиерът разяснява и пуснатия от Има Такъв Народ запис на Радостин Василев с депутатката Христинка Иванова, която се оплака, че била заплашвана от него. " Не чух опасност. Долно е да записваш хора, с които работиш. Има Такъв Народ се пробват да вършат клевети. Това е опит на хора, които доста дълго време са се обогатявали от публичните средства, от налозите на всички, да запазят тази система и сега вършат всички вероятни операции, с цел да може това да остане ", изясни Петков. " Ние пък сме решили, че ще променим това, тъй като България би трябвало да бъде една страна, в която има напредък, напредък, в която не се краде и няма корупция. В момента сме в това пренареждане ", безапелационен е министър председателят.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР