Фокусът на всички политически дискусии от последните дни е ,

...
Коментари Харесай

Милион лаптопа и нищо за Гешев. Какво обеща Слави Трифонов

Фокусът на всички политически полемики от последните дни е, който Слави Трифонов показа. Това несъмнено е значително и евентуално ще стане причина за триумфа или неуспеха на кабинета при гласуването му в Народното събрание. Но има и нещо друго, което към този момент остава на назад във времето - в същото видео от понеделник водачът на " ИТН " изброи няколко съответни целта, които, по думите му, това държавно управление би трябвало да извърши. Въпросът с космонавтите стана най-популярен, само че в случай че го оставим за миг настрани, от другите тематики могат да се създадат значими заключения.

По принцип във форма̀та, който бе определен за показване на кандидат-министрите, няма по какъв начин да се чака развиването на цялостна управническа стратегия. Още повече " ИТН " към този момент има предизборна стратегия и доколкото предлага независимо държавно управление може да се допуска, че то ще извършва нея. Сега обаче ясните и къси цели са доста по-лесно разбираеми и подобаващи за разбиране от феновете. Но по-внимателен разбор на листата с цели демонстрира, че той е по-скоро нещо друго, само че не и стратегия, към която да се търси поддръжка. Дребни, елементарно изпълними или към този момент съвсем изпълнени и не до такава степен значими ограничения, които са доста надалеч от поръчката единствено преди броени дни, че " ".

Сред изброените цели да вземем за пример не бе упомената нито един път корупцията и битката против нея. Съдебната промяна беше сведена до махане на профилираното правораздаване. Нямаше нито дума за основния прокурор Иван Гешев, както и за огромните политики - Зелената договорка на Европейски Съюз, демографията, образованието и опазването на здравето. Не бе обявена и финансовата и икономическа рамка, в която ще се придържа кабинета - налози, държавни компании, вложения, пенсии и така нататък

По информация на " Капитал " обаче съответната държавна стратегия занапред се написа и евентуално ще бъде подготвена идната седмица. Дали тя може да стане основа за договаряния за поддръжка от останалите партии обаче занапред няма по какъв начин да се каже. Както и не е ясно дали изобщо ще стане обществена, в случай че кабинетът бъде отритнат от депутатите.

Затова към този миг може да се направи единствено разбор на оповестените от Трифонов задания:
Построяване на нужния брой детски градини за всички деца.
Проблем с местата в детските градини действително има единствено в София, а решаването му е напълно в компетенциите на общинската администрация. Въпреки че бяха направени някакви стъпки в тази посока за миналите 10 години броят на недостигащите места по този начин и не бе понижен - от една страна са издигнати не повече от 30 нови детски градини (въпреки че Бойко Борисов приказва за хиляди), а от друга популацията на София се увeличи през миналото десетилетие и то най-вече с младежи.
Тази детска градина в столичния кв. " Кръстова вада " се строи към този момент няколко години, макар че средствата за нея са обезпечени, а плана й е още от преди 5 години. Фотограф: Георги Кожухаров
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР