Фокусът на разговора беше върху това какво можем да направим,

...
Фокусът на разговора беше върху това какво можем да направим,
Коментари Харесай

Христо Иванов: Сигурността на България има своята цена и ние трябва да сме готови да я плащаме

" Фокусът на диалога беше върху това какво можем да създадем, с цел да можем бързо да полъним дефицитите в нашите отбранителни сили. Обсъдихме и способността ни да се оправим с възможен удар върху доставките на газ ", това съобщи съпредседателят на " Демократична България Христо Иванов пред Българска национална телевизия след КСНС.

" Има проект за деяние и той се ползва. Хранилището в Чиерен, потенциалът му се уплътнява. Колеги от МЕ търсят различни доставки и съм окуражен от сериозността, с която се работи в тази посока ", добави Иванов по въпроса с възможна газова рецесия у нас при спор в Украйна.

" Темата " Украйна " присъстваше като общ коментар по отношение на средата за сигурнос. За българския дипломатически личен състав там мВнР имат своите проекти, които са подготвени за използване ", посочи той.

" Дълго време изглеждаше, че откакто сме в НАТО можем да сме спокойни, само че излезе че това е една доста недалновидна настройка., тъй като в действителност тя докара до това да не се влага поредно и да няма поредна политика за вложения в отбранителни качества. Когато това не бъде направено добре коства доста ", сподели още Христо Иванов.

" Сигурността на България има своята цена и ние би трябвало да сме подготвени да я плащаме. Трябва да кажа, че полемиката в КСНС беше градивна ", акцентира той и добави, че всички политически обединения са изразили мнение, че би трябвало да стартира съответна рационализация на българските отбранителни благоприятни условия.

" Отбраната не е просто разход, не е просто проблем. Тя е голяма опция освен за решение на отбранителни въпроси, а за решение на такива за софтуерно развиване, науката, индустриално развиване и определни обществени въпроси ", сподели още съпредседателят на " Демократична България ".

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР