Фокусът на авиокомпанията към Централна и Източна Европа я защити

...
Фокусът на авиокомпанията към Централна и Източна Европа я защити
Коментари Харесай

WizzAir очаква по-голяма печалба за 2020 г.

Фокусът на самолетната компания към Централна и Източна Европа я отбрани от ожесточената ценова конкуренция, която господства на авиационния пазар в Западна Европа през последните години

© Красимир Юскеселиев Нискобюджетната самолетна компания Wizz Air подвигна годишната си прогноза за облагата и в допълнение увеличи упованията си за растежа на пасажерите. През първата половина на годината унгарският транспортьор, която употребява София за един от хъбовете си, транспорти повече пасажери и ограничи разноските си в изискванията на конкуренция в бранша.

По-добро показване

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Wizz, която оперира главно в Централна и Източна Европа, съобщи, че чистата облага за финансовата 2020 година ще бъде сред 335 млн. и 350 млн. евро. Предишната прогноза беше за облага в диапазона 320-350 млн. евро. Главният изпълнителен шеф Йозеф Варади съобщи, че самолетната компания чака и по-голям растеж на превозените пасажери – до 22%, при 20% през юли. Нетната облага за шестте месеца, завършила на 30 септември, е повишена с 87.1% до 371.5 млн. евро. Разходите за гориво обаче са се нараснали с 5.3% на годишна основа, оповестява Reuters.

Wizz, която се конкурира с дъщерната на Lufthansa Eurowings на европейските летища като Виена, се показва добре в бранш, усложнен от по-слабо търсене, възходящи разноски за гориво, конкуренция, стачки, банкрути и приземяване на самолетите Boeing 737 MAX. IAG – компанията майка на British Airways, предизвести, че облагата й за цялата година ще бъде ударена от стачката на водачите на превозвача от Обединеното кралство, до момента в който Lufthansa има да позволява дълготраен спор с личния състав. Ryanair също чака спомагателни закъснения на доставките на 737 MAX.

Предизвикателствата

Варади обаче сподели, че Wizz, чиято флотилия е от самолети на Airbus, в действителност не се е възползвала от приземяването на американските машини поради две произшествия. " Авиокомпаниите бяха интелигентни и сътвориха способи за заменяне на потенциала в 85% от случаите ", сподели той.

Фокусът на самолетната компания към Централна и Източна Европа я отбрани от ожесточената ценова конкуренция, която господства на авиационния пазар в Западна Европа през последните години.
" Въпреки бързо растящите разноски за гориво, несигурността на Brexit и хроничния свръхкапацитет в бранша Wizz Air съумя да регистрира рекордни финансови резултати за първата половина на годината ", споделя анализаторът на eToro Адам Веттесе.

Варади заяви още, че английското дъщерно сдружение на Wizz, основано преди 18 месеца с 10 самолета, с цел да обезпечи цялостен достъп до Англия след Brexit, се показва добре.
Унгарската самолетна компания също по този начин ще придобие някои от летищните слотове на банкрутиралата туристическа компания Thomas Cook.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР