focus-news.netУтре над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време.

...
focus-news.netУтре над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време.
Коментари Харесай

Утре над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време

focus-news.net

Утре над по-голямата част от страната ще доминира слънчево време. Това заяви за Агенция „ Фокус “ дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология.

През нощта и в Източна България вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Облачността от запад ще се раздира, само че към момента на обособени места в източните и южните региони ще превали дъжд. Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред 6° и 11°, тук-там в източните региони до 12°-16°. Утре над по-голямата част от страната ще доминира слънчево време. По-значителна облачност ще има над Югоизточна България, където на обособени места ще превали временен дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от югоизток. Максималните температури ще бъдат сред 15° и 20°.

Над Черноморието ще доминира слънчево време, с по-значителни нараствания на облачността над южното крайбрежие, където тук-там ще превали дъжд. Ще духа до сдържан югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 19°-20°. Температурата на морската вода е 18°-19°, на север от н. Калиакра: 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.
Над планините ще доминира слънчево време. Ще духа до сдържан вятър от юг-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра към 10°, на 2000 метра – към 4°.
Атмосферното налягане ще се увеличи и ще бъде по-високо от междинното за ноември.

 

Във вторник облачността ще бъде раздрана, в низините на Източна България - забележителна ниска, а от запад ще се появи висока и междинна. Вятърът ще е от югоизток, след обяд ще се усили. Преобладаващите температури ще са: оптимални - сред 17° и 22°, по-ниски в крайните северозападни региони, минимални - сред 4° и 9°, на югоизток до 12°.

 

В сряда и четвъртък над по-голямата част от страната ще доминира облачно време. На места ще има и валежи от дъжд: през първия ден в Западна и Южна България, по-съществени в Рило-Родопската област, а в четвъртък - основно в Централна и Източна България. По-късно в четвъртък облачността от запад ще се раздра. Вятърът ще остане от югоизток, ще бъде най-вече сдържан. Ще се покачат минималните температури, дневните в Източна България ще са към момента до 22°-24°, в четвъртък и там ще се намалят.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР