focus-news.netТурската армия няма да напусне Сирия преди войските на други

...
focus-news.netТурската армия няма да напусне Сирия преди войските на други
Коментари Харесай

Ердоган: Турция няма да напусне Сирия преди другите страни да го направят

focus-news.net

Турската войска няма да напусне Сирия преди войските на други страни да изоставен раздраната от войната страна, съобщи президентът Реджеп Тайип Ердоган, наблягайки, че Турция е изправена пред опасности за сигурността, защото граничи с тази страна,цитира думите му англоезичното издание на турския вестник  Hurriyet .
„ Няма да напуснем преди последния терорист да напусне района. Това е едно измерение на казуса. Второ, няма да се откажем, преди другите страни да изоставен. Ние поддържаме единството и териториалната целокупност на Сирия. Никога не сме желали тя да се разпадне “, сподели Ердоган пред група публицисти в самолета на връщане от Унгария, когато го попитаха дали„ интервенцията „ Извор на мира “ ще продължи “.
Ако другите страни, ситуирани там, също пазят целостта на Сирия, " те би трябвало да го потвърдят ", сподели Ердоган, наблягайки, че другите страни даже нямат граници с тази страна.
" Нито Русия, нито Съединени американски щати, нито Иран ", сподели той. Турция ще резервира тази позиция според „ правото, обещано от Споразумението от Адана, до момента в който терористичните организации не бъдат отстранени “, сподели той.
Ердоган акцентира, че Отрядите за национална самозащита (ОНС) не са напуснали районите в Северна Сирия, обхванати от обособени съглашения, подписани със Съединени американски щати и Русия.
Ердоган съобщи, че разисква обстановката на терен във връзка с споразуменията с Русия и Съединени американски щати. Турция управлява Тал-Абаяд и Рас ал-Айн, само че членовете на Общински народен съвет към момента са в района и заплашват границите на Турция.
Същата обстановка важи и за региона на Манбидж и Айн ал-Араб, сподели той и добави: Общински народен съвет нападат, когато получат най-малката опция “.
„ Например терористичната организация атакува Сирийската национална войска (доскоро известна като Сирийска свободна войска – подкрепяна от Турция въоръжена опозиционна групировка) в района Тел Тамер през вчерашния ден сутринта и 11 души бяха убити. Разбира се, Сирийската национална войска не остави това без отговор. Те също убиха повече от 10 терористи. Борбата продължава по този метод с увереност “, съобщи президентът.
Ердоган разкритикува Съединени американски щати за провеждането на взаимен патрул с Общински народен съвет на изток от Рас ал Айн до Камишли и съобщи, че ще разиска всички тези въпроси с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.
„ Разбира се, ще обсъдим въпросите за зоната за сигурност в Сирия и връщането на бежанците в родните им земи. Ще обсъдим както проблемите със С-400, F-35, по този начин и размера на търговията в размер на 100 милиарда $. Ще обсъдим и битката против ФЕТО и обстановката с Халкбанк “, сподели Ердоган.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР