/focus-news.netСпоред сръбския лидер, техниката вече е на обектите, за това

...
/focus-news.netСпоред сръбския лидер, техниката вече е на обектите, за това
Коментари Харесай

ТАСС: Строителството на сръбския участък от „Турски поток“ ще започне до дни, твърди Вучич

/focus-news.net

Според сръбския водач, техниката към този момент е на обектите, за това е съобщил Александър Вучич в Букурещ на срещата с водачите от балканските страни, предава ТАСС, като цитира ТАНЮГ.

„ Ние участваме в този план, няма никакво подозрение. Започваме работа до няколко дни, техниката към този момент е по места “. По думите на президента Сърбия развива индустрията си и в скоро време ще има потребност от повече газ. “А там, където има газ, има и опция да се развива стопанската система “, отбелязва Вучич и прибавя, че газопроводът „ ще промени енергийната карта на Балканите “.

Агенцията за енергетика на Сърбия още на 5 март утвърди построяването на сръбския сектор от „ Турски поток “, възнамерява се то да стартира при започване на април. Проекта в Сърбия от границата с България до границата с Унгария ще се извършва взаимно от " Газпром " и " Сърбиягаз ".

Вучич съобщи по-рано, че страната му е самостоятелна и няма да вкарва наказания против РФ, ще строи сектор от „ Турски поток “ на своята територия. Генералният шеф на компания „ Сърбиягаз “ Душан Баятович също е отбелязал, че сръбската страна е подготвена да стартира построяването на сектора. Строителството би трябвало да бъде приключено на 15 декември. Газ ще стартира да се доставя до края на април 2020 година.

 

За " Турски поток "

Въпросът за опцията газопроводът да стигне до Сърбия беше измежду основните при договарянията сред президентите на РФ Владимир Путин и на Сърбия Александър Вучич на 17 януари. Руският водач означи, че Москва има подготвеност и може да влага към 1,4 милиарда щатски $ за развиване на сръбската инфраструктура.

По план сръбският сектор би трябвало да стартира от Зайчар на границата с България и да прекоси границата с Унгария при покрай Хоргош. Мощността при входа се чака да е 13,88 млн. куб. м газ в денонощие, а на изхода на сектора - към 10 млн. куб. м.

Проектът " Турски поток " планува тръбата да мине по дъното на Черно море до европейската част на Турция, а след това към границата с Гърция. Първата връзка ще е за доставка на газ за турския пазар, втората – за доставяне на страните от Южна и Юго-Източна Европа. Като евентуални пазари „ Газпром “ планува Гърция, Италия, България, Сърбия и Унгария.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР