focus-news.netПрезидентът Румен Радев настоя пред новия състав на ЦИК за

...
focus-news.netПрезидентът Румен Радев настоя пред новия състав на ЦИК за
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев настоя пред новия състав на ЦИК за честни и прозрачни избори

focus-news.net

Президентът Румен Радев настоя пред новия състав на ЦИК за провеждането на почтени и транспарантни избори. Той чака от Комисията гаранции за понижаване на недействителните бюлетини и добра отбрана на машинното гласоподаване. На среща с новото управление на ЦИК и с някогашния ръководител Ивилина Алексиева той съобщи, че свободните, почтени и транспарантни избори са едно от най-големите завоевания на демокрацията и с провеждането на всеки избор би трябвало да отстояваме това. Според него обществото не би трябвало да има никакви подозрения за прозрачността и честността на идния избор за представителите на България в Европейския парламент.

Президентът акцентира, че остава лимитирано време до изборите за представители на страната ни в Европейския парламент и посочи, че приемствеността в активността на ЦИК е основен фактор за сполучливата работа на комисията. Като главен приоритет за идния избор Румен Радев открои положителната му организация. По думите му провеждането на избори е задача на цялото общество, само че за организацията, отчитането на резултатите и най-много използването на изборното право хората ще разчитат извънредно на напъните и високия професионализъм на ЦИК.



Държавният глава и управлението на Комисията разискаха методите за понижаване на недействителните бюлетини и на операциите, процеса на правене на хронограмата за вота за Екологичен потенциал, машинното гласоподаване. Президентът уточни, че са значими критериите, по които ще се разпределят по секции 3000-те машини на идния избор. Той бе безапелационен, че е извънредно значимо да не се допусне компрометиране на машинния избор и да се отговори на упованията на обществото. Той прикани за софтуерна и физическа отбрана на машинния избор.



Румен Радев заяви, че след изборите за представители в Екологичен потенциал ще провежда нова среща с ЦИК и с представители на Държавната организация „ Електронно ръководство ”, на която да се разиска създаването на карта за пробно въвеждане и приемане на електронно отдалечено гласоподаване. Президентът акцентира, че електронното гласоподаване се чака от милиони българи освен зад граница, а и в България.

От своя страна новоизбраният ръководител на ЦИК Стефка Стоева съобщи, че активността им ще бъде ориентирана в отбрана на ползите на жителите за почтени, обективни и правилно отразени гласове на гласоподавателите. Тя посочи, че в границите на деня на първото съвещание на Комисията ще бъде разисквано машинното гласоподаване и публичната поръчка, обвързвана с него. Стоева акцентира, че тя ще бъде тествана от външни специалисти. Тя добави, че ще стартира и работа по критериите за справедливото систематизиране на най-малко 3000 машини.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР