focus-news.netОчаква се Тереза Мей да пише на Джереми Корбин, за

...
focus-news.netОчаква се Тереза Мей да пише на Джереми Корбин, за
Коментари Харесай

Тhe Guardian: Тереза Мей ще направи писмено предложение на Джереми Корбин за Брекзит

focus-news.net

Очаква се Тереза Мей да написа на Джереми Корбин, с цел да показа предлагането на държавното управление за Брекзит, а договарянията би трябвало да продължат в Даунинг стрийт в петък, оповестява английският в. The Guardian.

Само пет дни преди министър председателят да пътува до Брюксел, с цел да изиска в допълнение отсрочване на Брекзит от водачите на Европейски Съюз, наподобява, че е реализиран дребен прогрес в намирането на компромисно съглашение, което и лейбъристите, и консерваторите могат да поддържат.

Източник от държавното управление допусна, в сходство с настояванията на лейбъристите, че ще бъде включено предлагането за утвърдителен референдум за всяко съглашение по отношение на Брекзит.

След полемиките в Даунинг стрийт, Корбин изпрати записка до депутатите от лейбъристите, казвайки: „ Точките от дневния ред са митнически съглашения, уеднаквяване на пазара, в това число права и отбрана, ходатайство и стратегии, вътрешна сигурност, правно съображение за всевъзможни съглашения и потвърждаващ избор “.

Формалните диалози продължиха четири часа и половина, само че и двете страни демонстрираха нерешителност по отношение на постигнатия прогрес.

The Guardian разбра, че екипа на Даунинг Стрийт - Дейвид Лидингтън, Стив Баркли, Джулиан Смит, Грег Кларк и Гавин Баруел са прекарали огромна част от времето си, обяснявайки детайлите от съглашението за отдръпване, вместо да оферират оживление на алените линии на Мей.

Делегацията на лейбъристите включваше Киър Стармър и Ребека Лонг-Бейли. Главният договарящ по Брекзит, Оли Робинс, също присъстваше.

По-рано през седмицата Мей загатна, че е подготвена да прави компромис по въпроси като митническия съюз, с нейния основен прокурор Джефри Кокс, който по-късно сподели, че е нещо с, което може да живее.

Сделка, включваща митнически съюз, би била избухлива в Консервативната партия, защото болшинството от депутатите се опълчват на сходен ход.

Източник от кабинет настоя, че желанието на Мей за провеждането на договарянията с лейбъристите е същинско, само че призна, че те евентуално ще завършат при друга серия парламентарни гласувания по разновидностите.

Алтернатива за Мей може да бъде оферта за публични диалози с депутати от лейбъристите, които желаят договорка за Брекзит. Около 25 лейбъристки депутати писаха на Корбин, призовавайки го да „ направи спомагателна стъпка “, с цел да обезпечи по-добра договорка с премиера без нужда от референдум.

„ Втори референдум ще бъде употребен от крайната десница, ще навреди на доверието на доста от главните гласоподаватели на лейбъристите и ще понижи възможностите ни за продобиване на общи избори “, споделиха те в писмото.

Лидерът на лейбъристите получи противоположно писмо от 12 депутати, в това число съдружниците на Корбин и министрите в сянка Клайв Люис и Марша де Кордова, както и някогашният министър на кабинета в сянка Кейт Озамор, която го прикани да не подписва договорка, в случай че не е подложена на обществено гласоподаване.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР