focus-news.netКоалиционните партньори ГЕРБ и Обединени патриоти“ обсъдиха кворума в Народното

...
focus-news.netКоалиционните партньори ГЕРБ и Обединени патриоти“ обсъдиха кворума в Народното
Коментари Харесай

БСП няма да се върне в парламента, управляващите ще осигурят кворума

focus-news.net

Коалиционните сътрудници ГЕРБ и „ Обединени патриоти “ разискаха кворума в Народното събрание. Срещата идва след решението на Българска социалистическа партия да напусне Народното събрание. На съвещание на Националния съвет на левицата на 17 февруари стана ясно, че изискванията за връщане в пленарна зала са: отпадане на последните промени в Изборния кодекс и пристъпване към осъществяване на законовото условие за избор на нова Централна изборна комисия. Ден по-късно от ГЕРБ оповестиха, че ще върнат преференциите и ще бъде определен нов състав на комисията. Въпреки това решението Българска социалистическа партия да не влиза в Народното събрание остава. След среща на Изпълнителната комисия на ГЕРБ за изборните промени министър председателят и водач на партията Бойко Борисов разгласи, че е поканил на среща съдружните сътрудници от „ Обединени патриоти “.

След Коалиционния съвет ръководителят на ПГ на „ Обединени патриоти “ и водач на „ Атака “ Волен Сидеров разгласи, че ръководещата коалиция ще потвърди, че парламентаризмът няма опция и да отсъстваш не е решение. „ Ще покажем, че сме ръководеща коалиция, която ще извърши управническия мандат, без значение от изборната година, в която влязохме “, акцентира той. По думите му откакто Българска социалистическа партия отхвърлят да участват на съвещанията, може би някои значими тематики ще се придвижват по-бързо, тъй като опозицията постоянно съзнателно провокира закъснение. Волен Сидеров предвижда настоятелен интервал за Народното събрание в идващите седмици и месеци. Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов разяснява: „ Обсъдихме това да не разчитаме на Българска социалистическа партия, които играят на разновидността „ иди ми, дойди ми “ и считат, че през парламентаризма може да си вършат предизборната акция “. Той посочи, че на срещата е разисквано съгласуването на законодателните стратегии, както и стягане на дисциплината. Каракачанов посочи, че макар разликите по избрани законопроекти, уговорките за образуване на болшинство и поддръжка на държавното управление до края на мандата ще се извършват. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов беше безапелационен, че предлагането за връщане на преференциите е в публичен интерес, а не за облекчаване на капризите на Българска социалистическа партия. Той обърна внимание, че ръководещото болшинство е задоволително отговорно в парламентарната си активност. По думите му обезпечаването на кворум обаче ще докара до ограничение на работата на депутатите на конгреси отвън страната. Цветанов дефинира като несъстоятелна тезата, че ГЕРБ е в съглашателство с Движение за права и свободи. „ Хубаво е, че ГЕРБ няма подобен властнически водач, какъвто е Корнелия Нинова. Имаме либерален водач “, разяснява той и изясни, че Корнелия Нинова стяга политическата дисциплинираност в левицата с властнически метод на държание. Цветан Цветанов съобщи, че промяната на ЦИК е жизненоважна за Българска социалистическа партия, с цел да могат да сменят хората в комисията, които не са на Нинова. Той разясни, че ГЕРБ ще употребява досегашните си представители в ЦИК, като не е проблем да номинира тези, които са си правили работата. Цветанов разяснява, че ГЕРБ прави отстъпка за преференциите и за ЦИК, а оттова нататък какво ще предложи Българска социалистическа партия, си е решение на опозицията. От НФСБ оповестиха, че без значение по какъв начин дребната коалиция ще се яви на евроизборите, уговорките към ГЕРБ би трябвало да се извършват. Зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев уточни, че би трябвало да се обърне внимание освен на дисциплината в Народното събрание, само че и на динамичността в реализирането на целите в управническата стратегия.

По-късно от Българска социалистическа партия оповестиха, че няма да влизат в Народното събрание до взимане на ново политическо решение. Левицата потегля по страната, с цел да взема решение проблемите на жителите. Зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Крум Зарков разяснява: „ Рестарт на политическия развой минава през избори, да пристигна болшинство, което схваща какво значи парламентаризъм и Конституция “. Той попита що за парламентаризъм е министър председателят да взема решение по какъв начин да се държи парламентарната група. „ Що за парламентаризъм е този, в който се вършат промени на измененията, преди тези промени да са влезнали в действие “, добави Зарков. От Българска социалистическа партия обясниха, че регистрират смяната в позицията на ГЕРБ за преференциите и ЦИК, само че е трябвало да изчакат президентското несъгласие. Според опозицията е явно, че ръководещата коалиция е нестабилна.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР