focus-news.netХилари Клинтън нарече забавянето от Даунинг стрийт на доклад за

...
focus-news.netХилари Клинтън нарече забавянето от Даунинг стрийт на доклад за
Коментари Харесай

Хилари Клинтън: Закъснялото оповестяване на доклада за руската намеса в британската политика е срамно

focus-news.net

Хилари Клинтън назова забавянето от Даунинг стрийт на отчет за евентуална съветска интервенция в английската политика „ нездравословно, необяснимо и срамно “, цитира думите й английският вестник  The Guardian .
Кандидатът за президент на Съединени американски щати през 2016 година съобщи пред изданието, че е „ необикновено изненадващо и недопустимо, че във вашата страна има държавен отчет за съветското въздействие и настоящето ви държавно управление не го разгласява “.
Потенциално взривоопасният отчет на Комисията за разузнаване и сигурност към този момент е утвърден от разследващите организации. На Даунинг Стрийт беше изпратен финален план на 17 октомври и се е очаквало отчета да бъде оповестен до края на предишния месец.
Въпреки това, офисът на премиера уточни, че парламентарният отчет няма да бъде оповестен преди изборите, като се базира на развой на сключване, който може да отнеме шест седмици. Председателят на комисията Доминик Грийв назова решението за закъснение на публикуването „ зашеметяващо “.
Клинтън сподели: „ Искам да кажа, кои си мислят, че са те, с цел да крият такава информация от обществеността, изключително преди избори? “
„ Е, ще ви кажа кои са те. Те считат, че те са всемогъщите, мощни мъже, които би трябвало да ръководят “, сподели тя, свързвайки потискането на отчета с възходящия властнически поврат на западните водачи.
Докладът преглежда съответно опитите на Русия да повлияе на резултата от референдума за Брекзит през 2016.
Това, че е имало съветско въздействие в президентската акция през 2016 година, в този момент е необятно известно - въпреки и отречено от Доналд Тръмп, който го разказва като „ машинация “.
Клинтън сподели: „ Някой ми сподели:„ Престани с руснаците “. „ Казах:„ Ще оставя руснаците, когато руснаците ни оставят нас “. Така се усещам. "
Тя остави отворена опцията да се кандидатира за президентски мандат през 2020 година „ Бих била добър президент, тъй че явно това живее в някъде в главата ми. Ще направя всичко допустимо, с цел да се уверя, че ще пенсионираме в този момент настоящия “.
Говорейки по-рано, в зала за кралски фестивали в Лондон в неделя, Клинтън сподели, че се опасява да не види у Англия „ някакво стесняване и завиване във вътрешността “.
Тя съобщи, че е разтревожена от това, че Англия се пробва да се „ отдели от Европа във време, когато демокрациите би трябвало да се съюзяват, тъй като ние в действителност сме под напън от диктатури и властнически режими “.
„ Имаме президент, който се възхищава на диктаторите и се възползва от тяхната помощ и прави всевъзможни луди неща. Така че ние се нуждаем от вас, с цел да бъдете здрав член на това партньорство и за напред. “
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР