focus-news.netГерманският канцлер Ангела Меркел, премиерите на Швеция и Словения и

...
focus-news.netГерманският канцлер Ангела Меркел, премиерите на Швеция и Словения и
Коментари Харесай

Deutsche Welle: Европейските лидери утешават Зоран Заев: „Не се отказвайте“

focus-news.net

Германският канцлер Ангела Меркел, министър председателите на Швеция и Словения и доста други европейски водачи организираха телефонни диалози с македонския министър председател Заев през днешния ден. Председателят на Европейския съвет Доналд Туск и ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер нарекоха неналичието на решение " историческа неточност ", пише  Deutsche Welle.
Блокирането на европейската интеграция на Македония провокира отчаяние измежду македонските ръководещи, което през днешния ден доста европейски водачи се пробваха да поправят.
Канцлерите на Германия и Австрия Ангела Меркел и Бриджит Бирлейн към този момент потвърдиха на обособени конференции в Брюксел, че са разговаряли със Заев по телефона и са го насърчили да продължи работата си.
„ Ще се опитаме да сведем следствията до най-ниското допустимо равнище посредством тесни контакти с тези страни. Но, несъмнено, ще има отчаяние. Днес разговарях със Зоран Заев в Северна Македония. Искаме да се върнем към тематиката “, сподели Меркел през днешния ден следобяд.
Председателите на Европейския съвет и Европейската комисия Доналд Туск и Жан-Клод Юнкер също предложиха разтуха, като обявиха, че Европейски Съюз е направил огромна неточност.
„ Моля Ви, не се отхвърляйте. Напълно разбирам вашето незадоволство, тъй като вие изпълнихте вашата част, а ние не. Нямам безусловно никакво подозрение, че един ден вие ще станете пълновръстен член на Европейски Съюз “, сподели Туск в Брюксел.
Юнкер разкритикува решението като " историческа неточност " и сподели, " в случай че Европейски Съюз желае да бъде почитан по целия свят, той би трябвало да съблюдава обещанията си ".
Правителството удостовери телефонни диалози с европейски водачи, само че към момента няма информация за позицията на премиера след случилото се в Брюксел.
„ Има ясно обръщение от всички европейски водачи с поддръжката на страната да продължи по пътя, който е поела, да продължи с промените и интеграцията. Всички дадоха ясно самопризнание на стъпките, подхванати от Северна Македония и че сме изцяло готови, само че че няколко страни от Европейски Съюз не са подготвени ", осведоми кабинетът на Заев.
Според държавни източници Заев организира съвещания на разнообразни равнища през целия ден за идващите стъпки на неговото държавно управление.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР