focus-news.netEвропейският съвет излезе с изявление, което твърди, че военната операция

...
focus-news.netEвропейският съвет излезе с изявление, което твърди, че военната операция
Коментари Харесай

ТАСС: Всички страни от ЕС призоваха Турция да прекрати военната си операция в Сирия

focus-news.net

Eвропейският съвет излезе с изказване, което твърди, че военната интервенция на Турция в Северна Сирия пречи на битката против терористичната организация " Ислямска страна ", и е може да докара до нови потоци от бежанци, тъй че военните дейности би трябвало да бъдат спрени, предава  ТАСС .
Това се показва в изказване, издадено от Европейския съвет, утвърдено от всички 28 страни от Общността.
„ Европейски Съюз приканва Турция да приключи едностранните военни дейности, които подкопават стабилността на района, усилват страданията на цивилните и заплашват да провокират нови талази от бежанци. Едностранните дейности на Турция също заплашват напредъка, реализиран от обединението (насочена против „ Ислямска Държава “), коалиция, на която самата Турция е член ", се споделя в изказването на Европейски Съюз.
По-рано ръководителят на Европейската комисия Жан Клод Юнкер остро осъди дейностите на Анкара в Сирия, като съобщи, че Турция би трябвало незабавно да приключи военната интервенция и съобщи, че Европейски Съюз няма желание да заплаща за така наречен „ зона за сигурност “, която страната желае да сътвори оттатък южната си граница.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР