focus-news.netБританският премиер Борис Джонсън е изпратил писмо до председателя на

...
focus-news.netБританският премиер Борис Джонсън е изпратил писмо до председателя на
Коментари Харесай

ТАСС: Борис Джонсън е поискал отлагане на Брекзит до 31 януари 2020 година

focus-news.net

Британският министър председател Борис Джонсън е изпратил писмо до ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск с искане за отсрочване на Брекзит с три месеца - до 31 януари 2020 година. Това заяви самият Туск на своята страница в обществената мрежа „ Туитър “, представен от  TACC .
След като гласуването на договорката сред Лондон и Брюксел на 17 октомври не се организира на изключителното съвещание на английския парламент в събота, Джонсън беше задължен да изпрати на Туск писмо с искане за отсрочване до края на деня.
Това изискване беше сложено пред премиера със закон, признат от Камарата на общините през септември, който изисква спомагателни гаранции, че страната няма да напусне Европейски Съюз без договорка.
Законът на Бен гласи, че министър председателят би трябвало да изиска от Европейски Съюз ново отсрочване, в случай че Камарата на общините не утвърди плана на съглашение за Брекзит преди 23:00 часа 19 октомври локално време (01:00 на 20 октомври българско време) и също по този начин не разрешава на държавното управление да приложи Брекзит, в случай че няма договорка.
В писмото, което Европейски Съюз в този момент би трябвало да прегледа, се предлага да се дефинира краен период за отдръпване на страната от общността на 31 януари 2020 година, само че също по този начин се планува опцията за използване на Брекзит по-рано, в случай че страните са подготвени за това. Според високопоставени източници в Европейски Съюз водачите на общността са подготвени да дадат нова пролонгация на Лондон.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР