focus-news.netБлагодарение на грижовните жители на Венеция, архивите от консерваторията Бенедето

...
focus-news.netБлагодарение на грижовните жители на Венеция, архивите от консерваторията Бенедето
Коментари Харесай

Жителите на Венеция успяха да защитят от наводненията в града уникални ръкописи на Вивалди

focus-news.net

Благодарение на грижовните поданици на Венеция, архивите от консерваторията Бенедето Марчело, по-специално неповторима партитура на Вивалди, бяха избавени от потопа в града, предава РИА Новости.

Освен мозаечния под и колоните на катедралата „ Сан Марко “, наводнението засегна почти пет хиляди от 56-те хиляди документа, които се намираха в архивите на консерваторията.Директорът на институцията Киара Панчино означи, че „ първите издания на творби на Бетовен, изданията на сонатите на Вивалди, партитури на Доменико Цимароса, копия от бележки от времето на Росини и Монтеверди “ са били наранени от надигналите се води на Адриатическо море.

Според изданието неповторимата партитура на Вивалди обаче е останала непокътната.Жителите на Венеция се отзоваха на апела на личния състав на консерваторията и се притекоха да оказват помощ при изсушаването на мокрите документи.
" Доброволците изсушиха поотделно листовете, върху които реставраторите би трябвало да работят ", се споделя в публикацията.

Според шефа всички документи са били непокътнати.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР