Флотът от самолетоносачи на ВМС на САЩ разширява използването на

...
Флотът от самолетоносачи на ВМС на САЩ разширява използването на
Коментари Харесай

NI: "Безпрецедентен скок" — американските самолетоносачи се въоръжават с дронове

Флотът от самолетоносачи на Военноморски сили на Съединени американски щати уголемява потреблението на дронове, написа The National Interest: за задачата се построяват специфични командни центрове за надзор на дронове на самолетоносачите от класа „ Нимиц “ и „ Форд “.

Изданието написа, че всеобщата приложимост на дронове ще спомогне за увеличение на обсега на палубната авиация, както и за повишение на сигурността на самите самолетоносачи.

Военноморски сили на Съединени американски щати основават специфичен команден център за дронове за самолетоносачи, написа The National Interest. Тази стъпка е част от тактиката за доста увеличение на потреблението на дронове, излитащи от палубите на самолетоносачите.

Според изданието разполагането на дронове на самолетоносачите е невиждан софтуерен скок за американския флот, който се стреми да разшири разследващите принадлежности и да усили радиуса на бойните дейности. Нови командни центрове се построяват на самолетоносачите от класа „ Джералд Форд “ и „ Нимиц “, написа "Поглед инфо " .

"Това е преориентация на палубното пространство на кораба в контролна зала за ръководство на полетите, вътре в която можете да изпращате и получавате данни от дроновете ", цитира обявата думите на Чарлз Енес, капитан от Военноморски сили на Съединени американски щати.

Според Енес потреблението на дронове ще разреши значително да се усили обмена на бойна информация сред въздушните и наземните подразделения на флота. Безпилотниците освен ще усилят обсега, само че и ще понижат рисковете за водачите. Освен това технологията за продан на данни в действително време сред дроновете и командните центрове непрестанно се усъвършенства.

The National Interest написа, че по-активното потребление на дронове на самолетоносачите ще разшири обсега на бойните задания на Военноморски сили. По-специално, потреблението на нови дронове за дозареждане съвсем ще удвои обсега на палубните изтребители, такива като F-35 и F-18.

В резултат на това ще се усили безвредното разстояние за самолетоносачите, както и продължителността на военните интервенции над вражеската територия.

Изданието оповестява, че през последните години Военноморски сили на Съединени американски щати са работили за решаването на многото компликации, свързани с потреблението на дронове на самолетоносачите. По-специално търсеше се решение на въпроса за кацането на дроновете на палубата при тежки метеорологични условия, както и за съгласуване на дейностите на дроновете с другите въздушни сили.

Отбелязва се, че в бъдеще дроновете на самолетоносачите ще могат да извършват задания по заличаване на цели на съперника. Контролът върху дейностите на дроновете ще се реализира от същите командни центрове на палубите на самолетоносачите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР