ФЛОРЕНЦИЯ, Южна Каролина (AP) — Много преди звездата от Айова

...
ФЛОРЕНЦИЯ, Южна Каролина (AP) — Много преди звездата от Айова
Коментари Харесай

Рекордът по точки при жените принадлежи на Пърл Мур. Малко вероятно е Кейтлин Кларк да го достигне тази година

ФЛОРЕНЦИЯ, Южна Каролина (AP) — Много преди звездата от Айова Кейтлин Кларк да удари първата си тройка от далечни дистанции или да даде първия си подпис, Пърл Мур сложи стандарт за точкуване в женския баскетбол това се е запазило в продължение на 45 години.

Меката жена от Южна Каролина изведе тима си във Франсис Марион до постсезона четири следващи години, отбелязвайки приблизително повече от 30 точки всеки сезон. Високият 5 фута и 7 гард един път вкара 60 точки в мач.

Тя направи всичко това под радара по доста способи, играейки в малко учебно заведение от 1975-79 година, когато Асоциацията за междуучилищна атлетика за дами (AIAW) ръководеше спорта. Общият й брой точки в кариерата – удивителните 4061 – към момента е общият връх на обръчи за дами и е малко евентуално да падне през този сезон, даже в случай че Кларк и Хокийс създадат още един бездънен шампионат на NCAA.

66-годишната Мур в този момент е пенсионирана и живее в родния си град Флоренция, на към 90 минути път с кола от Колумбия и дома на най-вис...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР