Флоренция наскоро беше категоризиран като първият голям ураган за сезон

...
Флоренция наскоро беше категоризиран като първият голям ураган за сезон
Коментари Харесай

Първият голям ураган за тази година в Атлантическия океан набира сила, ето къде може да удари

Флоренция неотдавна беше категоризиран като първият огромен вихър за сезон 2018 в Атлантическия океан. Очаква се той да се придвижи задоволително покрай Бермудските острови и до Съединените щати по Източното крайбрежие, като евентуално ще се трансформира в сериозна опасност за някои региони около брега.

Ураганът се образува покрай островите Кабо Верде предишния уикенд, само че в последните дни набира скорост и към този момент се смята за най-големия за сезона. Флоренция има възможност да трансформира силата си заради до момента със студена вода и вилнеещи ветрове до края на седмицата, само че метеоролозите предвиждат, че през идната седмица ще доближи по-топли води и ниска скорост напразно, което ще отслаби и неговото нахлуване, осведоми БНР.

Преди да доближи до източното крайбрежие на Съединени американски щати, ураганът се е насочил непосредствено към Бермудските острови и даже при леки отклонения е съвсем несъмнено, че ще бъдат ударени.

Студеният фронт ще донесе промени във въздуха и водата от Вирджиния до Масачузетс при започване на този уикенд.

Междувременно Тропическата стихия Гордън не доближи размерите на вихър, само че донесе мощни дъждове по маршрута Мисисипи - Алабама и остави една жертва след себе си.

Смъртоносното злополучие събори дърво върху каравана и аргументи гибелта на 10-месечно бебе. Бурята отслабна, само че към момента се смята за рискова, поради вероятността да се образува торнадо на сушата.

Губернаторите на Алабама, Мисисипи и Луизиана оповестиха изключителни обстановки, с цел да активизират всички сили за сезона на бурите и ураганите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР