Флоренция, Италия. Екип на от мястото на събитието. Subaru стана електрическо,

...
Флоренция, Италия. Екип на от мястото на събитието.
Subaru стана електрическо,
Коментари Харесай

Тествахме новото Subaru Solterra

Флоренция, Италия. Екип на от мястото на събитието.

Subaru стана електрическо, само че по интелигентен метод: това е първата електрическа кола на марката, която се назовава Solterra и която е създадена взаимно с модела Toyota BZ4X, само че в действителност е много по-пригодена за терени отвън асфалта. В това се уверихме по време на първите проби на модела, които марката организира в Италия. Ето и усещанията ни.

Ако виждате прилики с модела на Toyota BZ4X, то те не са инцидентни, само че както към този момент споменахме, това не е прекопирване, а е взаимна разработка. И Subaru-то се разграничава от Toyota-та, освен това в позитивния аспект на нещата. Двата автомобила са създадени един до различен с равни инженерни старания, като по този метод включват най-хубавите характерности на Toyota и най-хубавото от Subaru.
`Тествахме

С други думи Subaru употребява платформата на Toyota, само че интегрира в нея своето виждане за същински 4х4 автомобил. Не може да се отхвърли, че има доста общи неща сред двойката електрически автомобили, само че нашето мнение е, че Solterra си заслужава повече, най-много поради всъдеходните си характерности.
Това ли е същото Subaru, което прави неповторимите рали коли?
Да, само че японците са се трансформирали в една доста друга компания в наши дни. Винаги е имало две страни на Subaru: рационалното, рационално - насочено към стабилността и сигурността, и дивото и динамичното - което донесе на марката интернационална популярност през 90-те години. Идеалното комбиниране сред тези две насоки е концепцията, от която произлиза Solterra.

Автомобилът е построен върху платформата e-TNGA на Toyota, разполага с пакет акумулатори с потенциал 71.14 kWh, ситуиран сред осите в пода и електрически мотори начело и откъм гърба за задвижване на всички колела (версия с един мотор се предлага за Toyota, само че не и за Subaru).

Ниско разположените акумулатори в пода, както и двата електромотора разрешават на Solterra да резервира обичайните полезности за колите с марката Subaru - невисок център на тежестта и отлична проходимост. Двата електромотора са със систематична мощ 215 конски сили, които са изцяло задоволителни за другояче тежкото купе, както на асфалт, по този начин и отвън него.
`Тествахме

Solterra форсира от 0 до 100 км за 6.9 секунди и с едно зареждане може да измине разстояние от 465 километра. Другото хубаво при този електрически автомобил е, че може да бъде зареждан и от супербързи 150-киловатови зарядни станции. Това са " паспортните " данни на колата, само че след обстойният тест, който направихме из покрайнините на Тоскана, можем да кажем, че този автомобил в действителност е динамичен и без проблем може да измине над 400 километра с едно зареждане.

Що се отнася до образните разлики с Toyota-та, то Solterra има фини промени във външния тип начело и откъм гърба, както можете да видите от фотосите. С други думи Subaru-то наподобява по-хардкор, каквото в действителност е. Има обаче и възли, които не можете да видите. Инженерите на Subaru споделят, че са трансформирали окачването на колата, с цел да я създадат малко по-твърда и за по-спортно шофиране. Возията в действителност е твърда, само че не некомфортна, а стабилността в завои с висока скорост е забележителна. Теглото е разпределено доста добре сред осите и недозавиване, както и крен в завоите не се усещат.

Системата за задвижване на всички колела е непрекъсната и при Subaru Solterra, защото е добре известно, че купувачите на Subaru изискват непрекъснато задвижване на всички колела за сигурност при всевъзможни метеорологични условия и на всички пътни настилки. Другото забавно е, че в салона на Solterra има и лостчета на гърба на кормилото за надзор на равнището на регенеративно прекъсване. Ако не ви се борави с тях можете просто да изберете режим на шофиране с един педал, който заменя лостчетата зад кормилото.
`Тествахме

При ръководството на Solterra всичко става доста елементарно. Усещането е като за модерната порода електрически коли, при които инженерите са разбрали, че не е нужно да оферират на лидера ненужна мощ, просто тъй като могат. Вместо това в Solterra има толкоз мощ, колкото ви е нужна и тя се доставя по доста по-плавен метод. Всичко това е доста прелестно и прави електрическия автомобил елементарен и релаксиращ за шофиране.
`Тествахме

Също по този начин е и комфортен. Solterra вози твърдо, само че без разтърсвания в купето. Кормилното ръководство е точно, само че не динамично - по-скоро надеждно и предсказуемо, тъкмо както го желаят купувачите на Subaru. Subaru също по този начин употребява офроуд капацитета на Solterra, показвайки, че дните на ралитата не са изцяло отминали.

Изпробвахме го на много предизвикателно горско трасе, с остри изкачвания и спускания, както и с водна бариера. Всичко това беше преодоляно с впечатляваща лекост от новото Subaru. С други думи това е кола, която ще преодолее всички трудности, които евентуално в миналото ще срещнете, до момента в който го притежавате. Офроуд пробата беше още едно доказателство за това какъв брой добре са се справили инженерите на Subaru с електрически автомобил, подобаващ за шофиране в пресечена околност.
Какво е вътре?
Въпреки че има някои промени във външния жанр, Solterra е съвсем идентична с Toyota-та, що се отнася до вътрешно пространство. Все отново това не е безусловно неприятно. Интериорът има прекалено много черна пластмаса и е малко претрупан с бутони, само че все пак всички контроли са лесни за навигация, а уредите са информативни.
`Тествахме

Салонът е извънредно необятен. Шофьорската позиция е добра, с отлична видимост и чувство за шир. Междувременно пасажерите откъм гърба могат да се насладят на пространство за краката, което прилича това на някои първокласни седани. Багажникът може и да не е водещ в класа си съгласно рулетката, само че е с доста потребен и приложим размер и няма да ви е мъчно да натъпчете багажа на цялото семейство за дълга почивка.
Кои са противниците на Solterra?
На първо място BZ4X, естествено, само че както към този момент споменахме Subaru-то е за предпочитане. Останалите противници са доста, тъй като това е формула, която се харесва в последно време и се предлага от толкоз доста други производители на коли - дължина 4.6 - 4.7 метра, със жанр на кросоувър и пробег плюс или минус 400 километра. Това са модели като Ford Mustang Mach E, Hyundai Ioniq 5, Kia EV6, Tesla Model Y и VW ID4, всички от които влизат в тази формула.
Присъда и цени
На Subaru може да е лишило повече време, с цел да пусне електрическа кола, в сравнение с съперниците, само че това не е значимо в този момент: главното е, че Solterra е тук и се продава и у нас - и това е в действителност мощен първи опит.
`Тествахме

Въпреки че не е безусловно открояващо се във всеки обособен аспект, в тази кола липсват огромни дефекти или неприятни изненади. Усещането е тъкмо това, което е: приветлив всеобщ SUV от японска автомобилна компания, който просто е електрически. Това, което си заслужава най-вече в Solterra е обвързвано с ръководството на колата.

То е чудесно на асфалт, само че по-важно - безупречно в пресечена околност. Клиренсът от 210 мм е още едно съществено преимущество на Solterra, като колата се предлага и с 18-цолови колела и с 20-ки. Ценита не са ниски, само че поради изцяло високите цени на новите коли, както и тези на директните съперници, могат да се дефинират, като прилични. Те варират в диапазона 115 990 - 123 590 лв. с Данък добавена стойност.



Спецификации на Subaru Solterra
Мотори: Два синхронни мотора с непрекъснат магнит
Скоростна кутия: Автоматична
Задвижвани колела: Четири
Мощност: 215 к.с.
Електрически пробег (официален): 450 км.
Ускорение от 0 до 100 км/ч - 6.9 секунди
Максимална скорост: 160 км/ч
Собствено тегло: 2035 кг
Дължина: 4690 мм
Височина: 1650 мм
Широчина: 1860 мм
Междуосие: 2850 мм
Клиренс: 210 мм
`Тествахме


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР