Флопи диск с обем 1,44MB побра 90-минутен филм заедно със

...
Флопи диск с обем 1,44MB побра 90-минутен филм заедно със
Коментари Харесай

Ентусиаст записа пълнометражен филм на дискeта 1,44MB


Флопи диск с размер 1,44MB побра 90-минутен филм дружно със звука
(снимка: CC0 Public Domain)

В света на мултимедията съвсем постоянно по-голямото е по-добро. Повече данни, по-висока разграничителна дарба, по-големи екрани… всичко това способства за усъвършенствано преживяване при гледане. Но замисляли ли сте се в миналото какво е допустимо в противоположния завършек на спектъра, където остатъкът е зложелател?

Потребител на Reddit с псевдоним GreedyPaint неотдавна предприе такова „ пътешестване ”, като съумя да натъпче цялостен пълнометражен филм (90 минути) в един флопи диск с размер 1,44MB, освен това с цялостен тон, заяви.

Как е допустимо това, ще попитате? Разбира се, с компресия, доста компресия….

GreedyPaint използва микрокомпютър Raspberry Pi и персонализиран кодек x265, с цел да свие кино лентата до минимална резолюция 120×96 пиксела (). Освен това запалянкото е лимитирал скоростта на възпроизвеждане до единствено четири фрагмента в секунда.
още по тематиката
Това е един от тези типичен случаи, при които изкушението да докажеш, че можеш да направиш нещо е по-силно от осмислянето дали би трябвало да го правиш. По-рано тази година консуматор на YouTube съумя да изобрети способ за запис на видео на общоприета аудиокасета. Сегашният опит с флопи дискетата е също толкоз впечатляващ, само че в същото време ненужен.

Най-добрата част от целия план може би е хардуерът. GreedyPaint е основал „ видеоплейър ” с персонализиран начален екран, който автоматизирано възпроизвежда наличието на диска при слагане в устройството.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР